Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Miró. El llegat més íntim

  • Art
El tapís de L'Estrella de Miró
Foto: David Campos
Publicitat

Time Out diu

Una exposició a la Fundació Joan Miró per conèixer els trets més personals de l'artista amb activitats i tallers per a tots els públics

La Fundació Joan Miró presenta 'Miró. El llegat més íntim', una exposició que agrupa més de 180 objectes per resseguir set dècades de la trajectòria artística de Miró, dibuixos preparatoris, documentació inèdita i fotografies familiars. Oberta al públic de l'1 d'abril fins al 26 de setembre de 2022, l'exposició s'articula en àmbits que presenten la formació de les col·leccions familiars, els vincles entre les obres i els moments vitals en què es van crear, així com la importància del context cultural i històric del segle XX que va viure Joan Miró, Pilar Juncosa i Dolores Miró. 

La programació d'activitats educatives de l'exposició compta amb propostes per a tots els públics, tant presencials com digitals, que giren al voltant de dos conceptes fonamentals: la faceta de col·leccionista de Miró i l'actualitat dels seus plantejaments artístics.

Tots els tallers i activitats es recopilen a l'espai participatiu del museu 'De casa al món', i hi ha activitats programades per a cada mes. La primera és dissabte 30 d'abril, a les 17.30 h, amb l'activitat familiar 'Davant la lluna, davant el sol'. Pel dissabte 7 de maig, de 10 a 14 h, 'Arxivar, conservar, amagar' és un taller de creació sobre el rol de conservador d'obres d'art, conduït per Julia Pelletier i Dario Zeruto. L'endemà, diumenge 8 de maig, d'11 a 14.30 h i de 16 a 18.30 h es realitza 'Somio amb un gran taller', un taller d'experimentació plàstica. El 29 de maig, d'11.30 a 13.30 h, es dedica a la intergeneració de narracions i il·lustracions a càrrec de Mon Mas i Ignasi Blanch al taller 'Històries de cromos'. El 19 de juny, a les 9.30 i a les 11 h s'hi faran improvisacions musicals amb alumnes de l'ESMUC a les sales de la col·lecció. El 9 de juliol, a les 11.30 h, organitzen 'Appartenant à l'amour', una visita-taller conduïda per Blanca Arias dins del marc del programa Museus LGTBI+, i el mateix dia a les 17.30 h se celebra un taller de disfresses queer. I l'últim dels tallers se celebra amb un acte de cloenda el 24 de setembre, a les 11 i a les 13 h, per fer una interpretació de música contemporània a càrrec d'alumnes de l'ESMUC.

Albert Rodríguez
Escrit per
Albert Rodríguez

Detalls

Adreça
Preu
7 - 13 €
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà