Miserachs Barcelona

Art
2 de 5 estrelles

Time Out diu

2 de 5 estrelles

Manual d’instruccions. 1) Cerqueu a la Viquipèdia Xavier Miserachs. 2) Entreu a un web de col·leccionisme o de llibres antics, com Todocolección, Iberlibro, o a eBay, i cerqueu-hi Xavier 'Miserachs. Barcelona. Blanc i negre', despeses d’enviament a part i segons l’estat de conservació del llibre, us costarà entre 95 i 140 euros. També podeu passejar-vos per la Fira del Llibre Antic, d’Ocasió i Modern, que acaba d’obrir les seves paradetes al passeig de Gràcia. I 3) si voleu, podeu anar al MACBA a veure l’exposició 'Miserachs Barcelona', però no és imprescindible.
El comissari de la mostra, Horacio Fernández, i el seu equip d’assessors i arquitectes han decidit “desmuntar” el treball fotogràfic de Miserachs, que s’explicava d’allò més bé en format fotollibre, i desplegar-lo en un laberint encunyat que no ocuparà el visitant més de tres minuts: un per a les ampliacions de la ciutat que conformen l’skyline previ a l’entrada, un altre per al “rebedor” inspirat en un muntatge de la històrica mostra itinerant 'The family of man', trenta segons per sentir-nos Alícia a la Barcelona encunyada, trenta més per entendre què coi hi fan unes figures humanes retallades i projectades a la paret... I l’estona que vulgueu per seure, i veure com un projector passa les pàgines gegants del famós 'Barcelona. Blanc i negre', una obra monumental on l’autor, a través d’unes 400 fotografies maquetades pel pintor Ràfols-Casamada, ens explica l’ànima en perpètua mutació d’una Barcelona vital, expansiva, indiferent al que no sigui el dia a dia, aliena al relat.
El fotollibre com a abanderat de la intrahistòria, com a cinema damunt paper, com a testimoni i pervivència. Prou viu per suportar recomposicions expositives com aquesta... Ai las!

Detalls

També t'agradarà