Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
 1. Temporals, exposicions ICUB
  Foto: ICUB / Bart
 2. Evidència, latència i transparència. Sobre la violència i la seva representació
  Foto: ICUBEvidència, latència i transparència. Sobre la violència i la seva representació
 3. Caixa 22055
  Digitalització: Pep ParerCaixa 22055

3 motius per no perdre's Temporals als Centres Cívics

Fins a finals d'any, l'art transita pels barris amb exposicions itinerants a diversos centres cívics que s'apropen a la ciutadania i a cada racó de la ciutat

Time Out en col·laboració amb l'ICUB
Publicitat

Els Centres Cívics estan associats a molts sinònims, entre ells, la familiaritat. Són espais on es respira localitat, essència de barri i complicitat entre veïns. Fins i tot la programació està feta a mida!
Aquest és el cas de Temporals: un circuit d'exposicions itinerants de la xarxa de centres cívics que busca la interrelació dels seus visitants amb la comunitat del barri. I és que un dels trets principals del cicle és el seu diàleg amb el territori i l'adaptació de les propostes a cada centre i el seu entorn per tal que l'art reculli les inquietuds i sensibilitats de l'entorn.
Instal·lacions, escultures, art digital, pintura, il·lustracions, fotografies, reportatges d'autor, vídeos, performances... l'art transitarà pels barris i vibrarà en totes les seves formes fins a finals d'any. A més, cada exposició es podrà veure en més d'un centre cívic.
Passeu per aquell que us quedi més a prop de casa i que les seves propostes facin créixer la vostra curiositat per descobrir quines activitats acullen els altres de la ciutat.
Continueu llegint, us donem 3 raons per no parar de fer ruta pels centres cívics que us acosten a la cultura!

Reflexionareu sobre grans denúncies
Foto: Myriam Meloni

1. Reflexionareu sobre grans denúncies

Durant aquesta tardor, els Centres Cívics també són  escenari de protestes fetes art amb exposicions com 'El capitalisme. Ego i ésser' de l'escultor Bart Calero. Una exposició d'escultures i instal·lacions que reflexionen sobre la força que exerceix la societat capitalista en la nostra identitat fins a esborrar el nostre ésser real.
La fotògrafa Myriam Meloni, amb instantànies punyents, ens porta un retrat de l'enduriment de les polítiques migratòries europees; la cara més fosca del somni anomenat 'Europa' amb 'Different shades of blue'.

Descobrireu les cares dels barris
Foto: ICUB / Puber

2. Descobrireu les cares dels barris

Un dels objectius del cicle Temporals és apropar el barri a l'art i apropar la ciutadania a la ciutadania. D'aquí neixen exposicions com 'L'opinió dels altres era molt més important', de Clara Nubiola, una artista plàstica que ha construït aquesta exposició a partir de les respostes de veïns a preguntes com: què és el que més t'agrada del teu barri o... quin carrer evites passar?
Qüestions amb respostes ben clares que tots i totes tenim al cap i que ara han quedat recollides per ressaltar la importància d'escoltar l'opinió dels altres.
No sabem les respostes dels veïns que residien als nostres barris a finals del segle XIX i XX, però sí que podem descobrir-ne la vida al barri. Tot, gràcies a 'Relats revelats': una exposició que ens porta un cosmos fotogràfic de la gent i el seu dia a dia a la Barcelona d'aquella època.
Imatges, vídeos i tot el que configura l'univers de l'etapa adolescent. La fotògrafa Tanit Plana ens apropa a la joventut amb 'Puber': una col·lecció audiovisual que explora les pràctiques socioculturals dels adolescents a partir del retrat.

Remenareu entre imatges i paraules
Foto: JuanRa García

3. Remenareu entre imatges i paraules

La violència sempre és explícita? O a vegades queda amagada en fets aparentment no violents?
Sota l'organització de l'ICUB, també us espera 'Evidència, latència i transparència. Sobre la violència i la seva representació': una proposta en què cada centre cívic presenta una obra d'un petit nombre d'artistes que reflecteixen la dificultat de representar la cara oculta de la violència i, també, la redundància de la seva representació més normalitzada.

Recomanat
  També t'agradarà
  També t'agradarà
  Publicitat