Teatre-Museu Dalí /Josep Algans
Teatre-Museu Dalí /Josep Algans

Nit surrealista: la visita nocturna al Teatre-Museu Dalí que no et pots perdre aquest l'estiu!

Descobriu el surrealisme de Dalí i el món oníric que la nit evoca. El Teatre-Museu Dalí proposa visitar les obres de l'artista a la llum de les estrelles amb una copa de cava!

Time Out en col·laboració amb Teatre-Museu Dalí
Publicitat

Si hi ha algun expert en fer realitat els somnis és Dalí, arrancats de l'inconscient per desembocar a la pintura i a l'art. Ara podeu passejar-vos per les seves manifestacions oníriques del Teatre-Museu Dalí en l'atmosfera nocturna. Des del 29 de juliol fins al 27 d'agost teniu l'oportunitat d'entrar en el somni dalinià de bigoti a peus: la nit farà que us capbusseu en tot el seu imaginari de manera molt més real. Els tours comencen a les 22h de la nit i van fins a la 1h del capvespre i inclouen una copa de cava per prendre als seus recintes interiors. Quina millor manera hi ha de gaudir d’aquest artista tan elegant que fer-ho copa en mà? Us expliquem perquè val la pena submergir-se en les aigües dalinianes! Aquí podeu comprar les entrades!

La vida és un somni

Al Teatre-Museu de Dalí les fronteres entre la vida diària i els somnis són molt borroses. Una saleta d’estar pot ser una cara i un quadre, una joia. Els lavabos poden penjar pel sostre i tot sembla el que no és. A la llum del dia, aquesta tergiversació de la realitat pot interpretar-se com un joc més que una realitat, però si us endinseu a les fosques, embriagats pel misteri de la nit, us pot semblar que la vida no està tan lluny del somni i és molt probable que tota la col·lecció surrealista us desperti d'epifania en epifania.

El recorregut del museu us transportarà a tota la trajectòria artística d'aquest geni, que va des del 1904 fins al 1989, però amb tota aquesta màgia de quan es pon el sol, donant una segona vida als objectes artístics. Imagineu-vos creuant el museu a través de totes les pintures, dibuixos, escultures, gravats, instal·lacions, hologrames, estereoscòpies, fotografies...

La cúpula sota els estels

Sens dubte, un dels espais que més gaudireu del Dalí de Nit és la mítica cúpula, que s'ha convertit en tot un emblema de la ciutat de Figueres. La cúpula geodèsica és una il·lustració escultòrica que amaga un dels símbols dalinians més universals: una transparència que posa en comunicació els universos exteriors i interiors. I on hi cap un univers, n’hi caben dos o més! L'artista sempre jugava amb la multiplicitat de significats i la cúpula també vol representar la imatge reticular augmentada de l'ull de les mosques vist a través del microscopi. Per si no ho sabíeu, el sostre cupular va ser una solució arquitectònica pensada per Dalí per a conservar el teatre, que es va incendiar al final de la guerra civil. I durant la nit us farà d'observatori: des d'ella, podreu contemplar el cel estrellat!

Txin txin pel Teatre-Museu Dalí!

Ja podeu brindar per aquesta experiència! Ara i quan hi aneu, perquè us oferiran una copa de cava als patis interiors mentre gaudiu de l'edifici-objecte surrealista més gran del món a la llum de la lluna, en una atmosfera relaxant i una il·luminació captivadora que realça els detalls més subtils. Reviureu, amb uns altres ulls, tots els passos de l'autor, passant pel surrealisme, la mística nuclear i la passió per la ciència; a més d'algunes de les seves obres més reconegudes, com la ‘Venus i Mariner’ a la Sala de les Peixateries, ‘Espectre del sex-appeal’ a la Sala del Tresor o el sostre pintat de la Sala Palau del Vent. Travessats per la nocturnitat, connectareu amb l'art de Salvador Dalí d'una manera molt més romàntica!

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat