Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Objectes de desig. Surrealisme i disseny. 1924-2020

  • Art
Piero Fornasetti
Foto: FornasettiPiero Fornasetti
Publicitat

Time Out diu

L’ombra del surrealisme és allargada i arriba fins a avui, esquitxant l’art i el disseny, també els objectes més quotidians. Així ho prova l'exposició 'Objectes de desig. Surrealisme i disseny'.

Lexposició produïda pel Vitra Design Museum reuneix 285 peces (algunes procedents de la col·lecció de La Caixa) que fan evident l'intercanvi i influència del surrealisme i el disseny. "Volíem abordar una nova perspectiva del surrealisme, una idea que era present al moviment com la de fusionar vida i art, com va fer Duchamp amb el 'ready-made'", apunta Mateo Kries, comissari de la mostra i codirector del museu de Basilea.

Sense ser cronològica i amb una museografia que acaba amb la jerarquia entre la peça d’art i les més decoratives, 'Objectes de desig. Surrealisme i disseny' es distribueix en quatre àmbits on s’aborden temes com la fascinació per l’etnologia, la sexualitat, la transgressió aplicada a la moda, el film com a vehicle del moviment i el paper que hi van tenir les dones artistes. S’hi presenten obres d’històrics com ara Dalí, Man Ray, Le Corbusier, Lee Miller i Méret Oppenheim; dels dignes successors Carlo Mollino i Piero Fornasetti; i dels contemporanis Gae Aulenti, Humberto i Fernando Campana i el col·lectiu Front Design, entre d'altres.

Escrit per
Eugènia Sendra

Detalls

Adreça
Preu
6 €
Publicitat
També t'agradarà