Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Objectes de desig. Surrealisme i disseny. 1924-2020

Objectes de desig. Surrealisme i disseny. 1924-2020

Art CaixaForum , La Font de la Guatlla Fins al diumenge 27 setembre 2020
Piero Fornasetti
Foto: Fornasetti Piero Fornasetti

Time Out diu

L’ombra del surrealisme és allargada i arriba fins a avui, esquitxant l’art i el disseny, també els objectes més quotidians. Així ho prova l'exposició 'Objectes de desig. Surrealisme i disseny'.

Lexposició produïda pel Vitra Design Museum reuneix 285 peces (algunes procedents de la col·lecció de La Caixa) que fan evident l'intercanvi i influència del surrealisme i el disseny. "Volíem abordar una nova perspectiva del surrealisme, una idea que era present al moviment com la de fusionar vida i art, com va fer Duchamp amb el 'ready-made'", apunta Mateo Kries, comissari de la mostra i codirector del museu de Basilea.

Sense ser cronològica i amb una museografia que acaba amb la jerarquia entre la peça d’art i les més decoratives, 'Objectes de desig. Surrealisme i disseny' es distribueix en quatre àmbits on s’aborden temes com la fascinació per l’etnologia, la sexualitat, la transgressió aplicada a la moda, el film com a vehicle del moviment i el paper que hi van tenir les dones artistes. S’hi presenten obres d’històrics com ara Dalí, Man Ray, Le Corbusier, Lee Miller i Méret Oppenheim; dels dignes successors Carlo Mollino i Piero Fornasetti; i dels contemporanis Gae Aulenti, Humberto i Fernando Campana i el col·lectiu Front Design, entre d'altres.

Detalls

Lloc de la ubicació CaixaForum
Web del lloc obrasocial.lacaixa.es/nuestroscentros/caixaforumbarcelona/caixaforumbarcelona_ca.html
Telèfon de la ubicació 93 476 86 00
Adreça Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8
La Font de la Guatlla
Barcelona
08038
Transport Espanya (M: L1-L3-FGC)
Preu 6 €

Dates i hores

També t'agradarà
    Últimes notícies