Objectes de desig. Surrealisme i disseny. 1924-2020

Art
Piero Fornasetti
Foto: Fornasetti Piero Fornasetti

Time Out diu

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament. Però són temps inusuals, així que, sisplau, confirma que aquesta activitat encara es fa.

L’ombra del surrealisme és allargada i arriba fins a avui, esquitxant l’art i el disseny, també els objectes més quotidians. Així ho prova l'exposició 'Objectes de desig. Surrealisme i disseny'.

Lexposició produïda pel Vitra Design Museum reuneix 285 peces (algunes procedents de la col·lecció de La Caixa) que fan evident l'intercanvi i influència del surrealisme i el disseny. "Volíem abordar una nova perspectiva del surrealisme, una idea que era present al moviment com la de fusionar vida i art, com va fer Duchamp amb el 'ready-made'", apunta Mateo Kries, comissari de la mostra i codirector del museu de Basilea.

Sense ser cronològica i amb una museografia que acaba amb la jerarquia entre la peça d’art i les més decoratives, 'Objectes de desig. Surrealisme i disseny' es distribueix en quatre àmbits on s’aborden temes com la fascinació per l’etnologia, la sexualitat, la transgressió aplicada a la moda, el film com a vehicle del moviment i el paper que hi van tenir les dones artistes. S’hi presenten obres d’històrics com ara Dalí, Man Ray, Le Corbusier, Lee Miller i Méret Oppenheim; dels dignes successors Carlo Mollino i Piero Fornasetti; i dels contemporanis Gae Aulenti, Humberto i Fernando Campana i el col·lectiu Front Design, entre d'altres.

Detalls

També t'agradarà
    Últimes notícies