Matt W Moore
©Matt W Moore

OFFF Festival

5 raons (i personatges) per apropar-se al festival de cultura i art digital

Publicitat
Arriba la 13a edició de l'OFFF Festival, o el que és el mateix: el Festival Internacional de la Cultura i l'Art Digital. Amb seu a Barcelona, aquest certamen s'ha convertit en un dels pioners en l'intent d'acostar la creativitat artística al públic, una relació que amb els anys s'ha anat reinventant. El director d'art de Time Out Barcelona, Diego Piccininno, ens recomana els artistes que no us podeu perdre. Apunteu-los a l'agenda!
 
La jove promesa
Només té 25 anys, però Jessica Walsh ja ha coŀlaborat amb Levi's i grans publicacions dels Estats Units. És dissenyadora i iŀlustradora, i combina el seu càrrec de directora adjunta a Sagmeister & Wash amb el de professora a The School of Visual Arts de Nova York. Amb aquest currículum, no li serà difícil convèncer el públic de l'OFFF perquè és una de les millors dissenyadores gràfiques del segle XXI. Un estil fresc, jove i original que passarà pel festival el dijous a les 20.30 h.

Europa també dissenya
Encara que sigui des de la cosmopolita Nova York. Això és el que reivindica Karlssonwilker, firma creada per l'islandès Hjalti Karlsson i l'alemany Jan Wilker. Han coŀlaborat amb la revista Time, L'Oréal i la MTV, sempre des d'una perspectiva europea. Fixeu-vos en la tipografia de les seves creacions: és única!  Els dos dissenyadors gràfics visiten el festival divendres 7 a les 15 h, per apropar les seves innovadores i futuristes creacions a la ciutat.

Menjar en blanc i negre

Guitarres, dones tatuades i carn, molta carn. Envoltats d'una aura surrealista que faria enveja al mateix Dalí, els dibuixos de McBess t'agraden o els acabes odiant. Només utilitza dos colors: el blanc i el negre, i entre les seves influències trobem 'Alícia al país de les meravelles' i 'Harry i la fàbrica de xocolata'. La diferència és que aquí  no hi ha dolços. Només bistecs, costelles i amplificadors. McBess us donarà les claus del seu art dijous  6 a les 16 h, en un xou on la música dels Dead Pirates (grup on l'artista participa) tindrà molt a veure. Algú ha dit gana?

Culte al color
Que els germans Mingarro, formats a Elisava, estiguin entre els 200 millors iŀlustradors del món segons Lurzer's Archive i hagin guanyat premis al festival de Canes no és una coincidència. Són fans de les formes i els colors, i han treballat per Nike i Gillete. Dissabte 8 clausuren l'OFFF a les 20.30 amb una conferència plena de sorpreses i optimisme. Els seus xous són tan estrambòtics com els seus personatges.

Art per al planeta Terra
Aquesta és la filosofia de Hungry Castle, coŀlaboració entre David Glass i Kill Cooper establerta a Barcelona. Una de les seves propostes més enginyosos i que segur que presentaran el dissabte 8 a les 18.55 h és 'Cool shit': la fusió d'elements elegants amb altres de ridículs. La lluna de Georges Méliès amb Terminator o un dònut amenaçat pel Tiburón de Spielberg són algunes de les creacions més gamberres que podreu lluir en forma de samarreta. Les seves conferències són tot un espectacle, així que prepareu-vos per a una sessió plena de 'performances'!
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat