Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Òpera. Passió, poder i política

Òpera. Passió, poder i política

Art CaixaForum , La Font de la Guatlla Fins al diumenge 26 gener 2020
'El Liceu', de Ramon Casas
1/2
Foto: CaixaForum
Òpera. Passió, poder i política
2/2
Foto: CaixaForum

Time Out diu

Auriculars a lloc, silenci absolut, com en un auditori abans de la funció, i la veu del director d'orquestra Josep Pons que ens dona la benvinguda a un viatge per quatre segles d'història i vuit ciutats europees, amb la banda sonora dels fragments d'òperes de Monteverdi (La coronació de Popea), Händel (Rinaldo), Mozart (Les noces de Figaro), Verdi (Nabucco), Wagner (Tannhäuser), Albéniz (Pepita Jiménez), Strauss (Salomé) i Xostakóvitx (Lady Macbeth). Això és 'Òpera. Passió, poder i política', exposició produïda pel Victoria & Albert Museum que obre temporada al Caixaforum.

El format immersiu –les pistes sonores s'activen avançant per l'espai, com en l'exposició de David Bowie, també del V&A– és un dels trets distintius de la mostra. Un projecte que reuneix 300 peces, entre instruments, partitures i objectes d'època, indumentària, a més d’audiovisuals i obres d'art.

Prenent com a referència l'òpera com a espectacle d'art total, sovint modern i trencador, l'exposició traça connexions amb el context polític, econòmic i social –ja ho insinua Pons, que l'òpera no és innocent. Capítol especial dedicat a Barcelona i Albéniz coincidint amb el 20è aniversari de la reobertura del Liceu, amb dues joies a la sala: el piano del compositor i la pintura de Ramon Casas de la llotja del teatre de la Rambla, que excepcionalment surt de La Rotonda del Cercle del Liceu.

Detalls

Lloc de la ubicació CaixaForum
Web del lloc obrasocial.lacaixa.es/nuestroscentros/caixaforumbarcelona/caixaforumbarcelona_ca.html
Telèfon de la ubicació 93 476 86 00
Adreça Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8
La Font de la Guatlla
Barcelona
08038
Transport Espanya (M: L1-L3-FGC)
Horaris De dl. a dg. i festius, de 10 a 20 h. Dc. de juliol i agost de 10 a 23 h.

Dates i hores

Els usuaris diuen

0 comments