Pecatta Mundi

Art Gratis
Pecatta Mundi

Time Out diu

Miralda aterra al MNAC per desplegar de nou l'Anyell de l’Apocalipsi, el tapís-cobrellit de 18x15 metres dissenyat amb motiu del 'Honeymoon Project' (1986-1992), el casament simbòlic entre el Monument a Colom i l’Estàtua de la Llibertat. La peça està cedida a la col·lecció del Museu Nacional i es va exposar per darrera vegada el 1995, coincidint amb la inauguració de la Col·lecció d'Art Romànic.

Es tracta d'una instal·lació: el mantell s'acompanya de música de Bach –les peces dialoguen cromàticament–, material documental del projecte amb imatges del tapís desfilant per Barcelona i Nova York, i una cerimònia ritual que permetrà degustar un xai cuinat a la manera medieval a prop de 300 comensals (cal inscriure's per participar a la performance de dissabte, el cost és de 14 euros).

Al davant del mantó, fet amb diferents teixits i realitzat al Fabric Workshop amd Museum de Filadèlfia, s'han disposat set taulaülls il·lustrades amb les receptes de plats que en el seu dia van formar part de la carta d'El Internacional, el restaurant de Miralda i Montse Guillén a Nova York, i la frase llatina "Agnus dei qui tollis peccata mundi dona nobis pacem" escrita en diferents idiomes. Miralda ha assenyalat que representa "un missatge de pau, un intent de diàleg, per compartir i reflexionar sobre art contemporani" i altres problemàtiques d'avui. 

Miralda sempre ha jugat amb el ritual i els aliments i a 'Pecatta mundi' ho torna a fer. A les 10 h s'inicia la cocció del xai; a les 12 h, tindrà lloc l'ofrena simbòlica a Sant Climent de Taüll, l'aforament limitat; a partir de les 12.30 h, es  presentarà el tapís amb Miralda com a mestre de cerimònies; a les 13.30 h començarà l'àpat i a les 17 h clourà la festa amb música d'orgue.

Entrada gratuïta al museu a partir de les 15 h; per participar a la cerimònia-performance, cal adquirir l'entrada a la web (14 €).

 

 

 

 

 

Detalls

També t'agradarà