Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Quàntica

Quàntica

Art CCCB. Centre de Cultura Contemporània de Barcelona , El Raval Fins al dimarts 24 setembre 2019
3 de 5 estrelles
Cascada quàntica, de Yunchul Kim
Foto: Rob Battersby Cascada quàntica, de Yunchul Kim

Time Out diu

3 de 5 estrelles

“El científic pioner ha de tenir (una) imaginació creativa artísticament”. Aquesta reveladora cita és del físic alemany Max Planck, considerat com el pare de la teoria quàntica, i obre la porta als plantejaments que defensen que la creació artística i la creació de coneixement científic no divergeixen tant com podria semblar en un primer moment. Artistes i científics s’enfronten constantment a preguntes similars –sobre la pròpia existència, la possibilitat de descriure la natura, definir la realitat– i busquen trobar respostes que s’acaben materialitzant, això sí, de formes diverses.
'Quàntica' és una proposta expositiva arriscada i molt ambiciosa que, amb un muntatge exquisit, pretén explicar i acostar les teories de la física a partir d’un recorregut doble. Deu projectes artístics acompanyen i exemplifiquen des de diferents pràctiques multidisciplinàries l’itinerari científic que inclou nou treballs de recerca al laboratori, a través de preguntes entorn de les conseqüències filosòfiques i les aplicacions tecnològiques d’alguns principis quàntics bàsics: existeix l’atzar?, podem saber amb certesa?, quanta quàntica hi ha a la nostra vida?
La veritat, costa no sentir-se aclaparada per l’allau d’informació i la complexitat del tema, però convé no espantar-se davant tants interrogants. Ja ho va explicar el físic danès Niels Bohr: “Si la mecànica quàntica no et deixa completament confús, és que no l’entens”.

Per Aina Mercader

Publicat

Detalls

Lloc de la ubicació CCCB. Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
Web del lloc www.cccb.org
Telèfon de la ubicació 93 306 41 00
Adreça Montalegre, 5
El Raval
Barcelona
08001
Preu Entrada general: 6 €
Horaris De dt. a dg. i festius, d'11 a 20 h. Dl., tancat

Dates i hores

Els usuaris diuen

LiveReviews|0
1 person listening