Soledad Sevilla. Génesis

Art Gratis
Recomanat
4 de 5 estrelles

Time Out diu

4 de 5 estrelles

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament. Però són temps inusuals, així que, sisplau, confirma que aquesta activitat encara es fa.

Soledad Sevilla (València, 1944) necessita poques presentacions en el context de l’art i la pintura espanyols. Fa més de quatre dècades que explora el llenç i li confereix múltiples significacions. Des d’una pintura geomètrica en els primers 70, basant-se en enreixats de gelosia coloristes (les petites provatures en llapis i tinta sobre paper són una joia) que deriven en elegants estructures reticulars, fins a desembocar en una proposta entregada al color i a les textures, com és 'Sonata' (2010), un imponent retaule realitzat a partir de dotze quadres monocroms assemblats.
L’exposició permet fer un repàs, a través d’una desena de peces, per les diferents etapes creatives de l’artista que es manté fidel al gran format, i aconsegueix expandir la pintura arreu de la sala, més enllà dels límits de cada quadre.
Destaca la parella en negres i blancs 'Insomnio sin sonido' i 'Insomnio de Soledad', del 2000 i del 2003 respectivament. Com si es tractés d’una gran instal·lació –gènere que, per cert, l’artista també ha conreat vastament i de manera magistral des dels 80–, 'Génesis' és un fantàstic entramat d’obres de diverses etapes que demostra que la de Sevilla és una pintura essencial i orgànica que batega amb força i perviu, malgrat tot, més enllà de modes i tendències.

Per Aina Mercader

Detalls

També t'agradarà
    Últimes notícies