Takis

Art
Takis. Champs Magnétiques, 1969
Foto: Allison Chipak Takis. Champs Magnétiques, 1969

Time Out diu

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament. Però són temps inusuals, així que, sisplau, confirma que aquesta activitat encara es fa.

Primera mostra individual de l'artista grec Takis (Panagiotis Vassilakis, 1925-2019) a Barcelona, en un projecte coproduït pel Macba, la Tate Modern i el Museu d'Art Ciclàdic d'Atenes. Es tracta d'un pioner en la creació de noves formes artístiques utilitzant les energies que ens envolten, com el magnetisme o l'electricitat.

Takis aspirava a fer l'energia visible: "M'agradaria fer visible aquest món invisible, incolor, no sensual i nu que no ens pot irritar la vista, el gust ni el sexe", deia l'artista. Les seves escultures-enginy es despleguen per les sales del museu en una exposició silenciosa, contemplativa: el ball lleuger de la peça 'Mangetic fields' (1969) obre la passejada, que continua amb les peces en suspensió de les parets magnètiques.

L'artista va recuperar fragments de bombes de la Guerra Civil grega per construir escultures de grans dimensions (són les 'Signals' i es poden admirar des del carrer Montalegre) i un tros de paret oxidada d'un tanc de petroli, que va convertir en 'Gong'; el seu so, que posa el punt final a la mostra, és tota una invitació a la meditació.

 

Detalls

També t'agradarà
    Últimes notícies