Tàpies, avui

Art Gratis
Empremtes d'assiettes (1973)
1/2
© Antoni Tàpies
Flecha y cordón (1974)
2/2
© Antoni Tàpies

Time Out diu

La galeria Mayoral inicia la commemoració del 30è aniversari amb una mostra dedicada a Antoni Tàpies. Compta amb un comissari de luxe, l'artista i filòsof Arnau Puig, cofundador de Dau al Set i amic i llarg coneixedor de l'obra de l'artista. "L'he vist entusiasmat, emprenyat, hem estat carn i ungla. En sé anècdotes, circumstàncies, desfetes; Tàpies és un artista llarg i complex, que ens segueix interpel·lant i commovent", ha dit Puig. 

Es presenten una desena d'obres d'entre 1959, quan Tàpies ja ha participat a les biennals de Sao Paulo i Venècia, fins al 2002. Són creacions texturitzades, pintures amb senyals -el que Puig anomena esgarips i incisions- on trobem símbols i referències que van acompanyar l'artista durant la seva trajectòria. Ens sorprenen obres com 'Empremtes de plats' (1973) i 'Nuat' (1997).

La proposta suposa una continuació en la línia de la Mayoral de revisitar artistes històrics de la contemporaneïtat, però amb Tàpies volen anar més enllà i es pregunten qui lloc ocupa avui a la ciutat, entre l'acadèmia, els crítics i els artistes i també al mercat; el diàleg comença a l'exposició, amb peces a la venda a partir dels 150.000 euros, i es completa al catàleg editat per a l'ocasió, amb textos històrics i entrevistes als quatre directors de la Fundació Tàpies, l'espai d'investigació contemporània que l'artista va propulsar als 90.

Detalls

També t'agradarà