Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
The Cube
Casa Batlló

Us descobrim The Cube, l'experiència d'art digital i música electrònica de Casa Batlló i Sónar

El nou espai obre les seves portes el 24 de maig amb ‘Music:Response’, una obra immersiva basada en els visuals del grup The Chemical Brothers, creat per Smith & Lyall

Time Out en col·laboració amb Casa Batlló
Publicitat

Si us agrada l'art digital i gaudir de les noves possibilitats estètiques que ofereix la tecnologia del segle XXI, tenim una bona notícia: a partir del 24 de maig, Casa Batllo posarà en funcionament de manera regular el seu espai The Cube, una sala de art immersiu situada al soterrani de l’edifici i que comptarà amb l’estreta col·laboració del festival Sónar, tota una institució barcelonina (i mundial!) de la música electrònica i les noves possibilitats de l’art digital. The Cube vol ser un espai permanent dedicat a promoure creacions a mig camí entre l'experiència musical i la instal·lació d'avantguarda, i en la primera proposta revelarà, en primícia mundial, una experiència sensorial inspirada en els visuals en directe del grup electrònic anglès The Chemical Brothers, creada per Adam Smith i Marcus Lyall, i que porta el títol de Music:Response.

Aquesta peça no només és el començament de The Cube, sinó també un pròleg de la propera edició de Sónar, que tindrà lloc a Barcelona del 13 al 15 de juny. És el començament d'un viatge estètic fascinant, que durant els mesos successius continuarà a The Cube amb l'exhibició de noves obres immersives. Sobre aquesta peça en particular, i sobre The Cube en general, us donem més detalls a continuació. Podeu reservar la vostra entrada aquí.

1. The Cube: experiència 360 permanent

En els darrers anys han aparegut a tot el món, i també a Barcelona, espais dedicats a l'art digital i a les noves possibilitats que ofereix el llenguatge immersiu, un marc de creació que integra so, instal·lació i escenografia. The Cube, la nova proposta de la Casa Batlló en col·laboració constant amb el festival Sónar, respon a aquest patró: serà un espai permanent, al soterrani de l'edifici de Gaudí, on s'anirà mostrant una obra d'art digital que convida a submergir-se en un meravellós teixit de llum i so. Per ara no hi ha informació sobre les properes obres que ocuparan el calendari de The Cube durant el 2024, però sí que sabem que la inauguració serà amb l'estrena mundial de Music: Response.

2. L'univers visual de The Chemical Brothers

The Chemical Brothers és un dels duos de música electrònica més importants dels darrers 30 anys, i una de les branques més explosives de la seva proposta sempre han estat els seus directes: en escena, ofereixen sempre un impactant desplegament visual compost per projeccions, jocs de llums i, a mesura que han passat els anys i s'ha desenvolupat també una nova tecnologia, un disseny escènic que submergeix el públic en una xarxa de visuals immersius. A partir d'aquest treball, desenvolupat pels artistes Adam Smith i Marcus Lyall, neix ara Music:Response, una nova obra específicament creada per a un entorn expositiu que resumeix en 16 minuts el que és entrar al món de llum i ritme de The Chemical Brothers. L'experiència no només us endinsarà en una creació al·lucinant, sinó que mostrarà també fragments sonors inèdits del grup.

3. Un hexaedre màgic

Quina mena d'obra és Music:Response? Quan anem a un museu i contemplem un quadre, entenem perfectament el que és un quadre: una superfície plana rectangular on apareix fixada una imatge. Music:Response és una obra multimèdia –integra imatge, llum i so–, i la seva experiència és diferent: entrem dins, en un espai de 360º que ens envolta, i la informació ens arriba a través de l'experiència de la sinestèsia i de la combinació de sis superfícies –un hexaedre digital– que construeixen un espai on es desenvolupa l'obra immersiva. The Cube és un espai museístic, i Music: Response és una obra pensada per a aquest tipus d'entorns. Una experiència única que es podrà admirar a Barcelona només per un temps limitat: del 24 de maig al 31 de juliol, cada dia fins a les 21.00 hores.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat