Victor J. Papanek, estructura de jocs mòbils Tetrakaidecahedral (1973-1975)
© University of Applied Arts Vienna, Victor J. Papanek Foundation
  • Art

Victor Papanek: la política del disseny

Publicitat

Time Out diu

Primera retrospectiva dedicada al dissenyador, autor i activista Victor J. Papanek (1923-1998), una de les veus més influents del disseny com a eina de transformació social.

Després de treballar com a dissenyador industrial, Papanek va aprofundir en la crítica del consumisme i va promoure un debat ampli al voltant de la disciplina. La seva proposta reivindicava la inclusió, la justícia social i la sostenibilitat, una filosofia que va plasmar en títols com 'Disseny per al món real', traduït a més de vint idiomes; 'How Things Don’t Work' i 'Design for Human Scale'.

La mostra es divideix en quatre àmbits i inclou peces d’alt valor com ara dibuixos, objectes, pel·lícules, manuscrits i gravats –alguns documents inèdits– de Papanek i seus col·laboradors, i estudiants amb els quals treballava sovint. L'exposició també presenta diferents projectes contemporanis, d'autors com Catherine Sarah Young, Forensic Architecture, Jim Chuchu, Tomás Saraceno, Gabriel Ann Maher o el col·lectiu brasiler Flui Coletivo e Questto I Nó que aborden el tema del canvi climàtic, les identitats de gènere i les noves dinàmiques socials derivades de la migració, on ressonen els postulats que Papanek va defensar als anys 60.

Acompanyant 'Victor Papanek. La política del disseny' s'han programat diferents activitats per a tots els públics.

Detalls

Adreça
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà