Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
L'Auditori
Inge Nouws

L’Auditori per a totes les edats: tots els concerts familiars que no us heu de perdre

La programació de concerts pensats per als més petits de la casa continua als espais de L’Auditori, i aquí us expliquem tot el que vindrà fins al final de curs, que acaba al juny

Time Out en col·laboració amb L'Auditori
Publicitat

L’Auditori fa anys que aposta per una programació anual amb intenció tant lúdica com formativa, i que està dirigida expressament per a nens en edat escolar. La idea és tan senzilla com necessària: moltes vegades pensem que la música clàssica és una cosa complexa, a la qual només es pot accedir plenament desprès de molts anys de formació, estudi i depuració del gust, i la veritat és que seria tot el contrari: la música clàssica té uns fonaments senzills, un gust per la melodia i, moltes vegades, també pel joc, que si la seleccionem i la mostrem correctament, agrada amb tota seguretat a públic de totes les edats i totes les formacions, tant les més bàsiques com les més avançades. Per això, els Concerts Familiars de L’Auditori treballen en aquesta direcció: proposen un programa anual d’activitats i concerts, pensats per a tota la família –amb descomptes especials si en veniu molts de cop–, amb molta diversió, i amb una idea de partida: la música clàssica pot ser divertida, i si la comencem a comprendre i gaudir quan som petits, menys ens costarà després accedir a nivells més complexos.

Aquest afany formatiu ja s’ha començat a desenvolupar aquesta temporada, amb propostes com 'Banda ampla', 'Out of the [Cage]' o 'Ma, me, mi... ¡Mozart!', i ara és el torn dels Concerts Familiars que, des de començaments d’any fins al final de curs, al més de juny, podreu gaudir a L’Auditori. A continuació us expliquem quins són, quina és la seva idea principal, i quan es faran. I no cal patir pel preu: aquesta temporada, L’Auditori proposa descomptes de fins el 40% en les entrades, fins a un màxim de quatre persones per família. Si compreu un abonament per a tres espectacles, per exemple, cada entrada surt a 7 euros, i si l’abonament el compreu per a cinc concerts, el preu es redueix fins als 6,5 euros. Aquest descompte, cal dir-ho, no inclou els tallers. Dit això, passem a la part divertida, perquè la música clàssica, com s’ha demostrat, torna boja a la quitxalla.

Sonets de Joguina
bertailacamera

1. Sonets de Joguina

Aquest no serà un concert, sinó un viatge: a partir de la direcció musical de Santi Careta, i amb direcció d’escena de Jordi Picó, es representarà una obra articulada a partir dels sons de tots els instruments bàsics de la música occidental. Teclats, percussions, vents... una fantasia de timbres divertits que serà la primera introducció dels més menuts a la riquesa de la música com a font de felicitat.

Dissabte, 5 de febrer, a les 12.00 i les 17.00 hores
Diumenge, 6 de febrer, a les 10.30 i a les 12.00 hores

Planeta Clarinet
bertailacamera

2. Planeta Clarinet

El clarinet és un dels instruments més divertits de l’orquestra simfònica, és habitual també en la música tradicional i el jazz, i el seu so és dels més dolços i agradables de la família dels instruments de vent. En aquest concert el propòsit és descobrir la quantitat de gran música que s’ha fet a partir del clarinet, des de Mozart a Gershwin, i familiaritzar-nos amb la riquesa de les seves melodies.

Diumenge, 13 de febrer, a les 10.30 i a les 12.00 hores

Publicitat
ULLSCLUCS
Inge Nouws

3. ULLSCLUCS

Diuen que la música es gaudeix millor si l’escoltem a les fosques, o amb els ulls clucs. En aquesta activitat, el repte es tancar els ulls i obrir les orelles per descobrir els sons quotidians que ens envolten, sentir les notes com si fossin creacions noves, i advertir com la música es forma a partir de sons bàsics i senzills.

Dissabte, 12 de març, a les 12.00 i les 17.00 hores
Diumenge, 13 de març, a les 12.00 hores

Tutti Fan Piu
Rebeca Luciani

4. Tutti Fan Piu

Els animals fan música? Quan sentim un ànec, un canari o una gallina i fan els seus sorolls, això són notes i cançons? En aquest concert ens aproparem a la música de les aus que fan piu piu, com els lloros o els pingüins, i a partir dels seus ritmes i melodies particulars, podreu animar-vos a cantar i ballar.

Dissabte, 19 i 26 de març, a les 12.00 i les 17.00 hores
Diumenge, 20 i 27 de març, a les 10.30 i les 12.00 hores

Publicitat
Vine a cantar... The Beatles
L'Auditori

5. Vine a cantar... The Beatles

En aquesta activitat, podreu ser músics i creadors, ja que no es tracta d’un concert, sinó d’una experiència col·lectiva i participativa en la qual s’animarà tothom, pares i fills, a cantar cançons de The Beatles, a construir-les poc a poc, i a introduir variacions creatives si s’escau. L’idea és combinar l’obra amb un taller previ, on es donaran els fonaments per cantar cançons del grup de Liverpool, i desprès fer-les realitat.

Diumenge, 20 de març, a les 10.30 hores

Händel & Friends
bertailacamera

6. Händel & Friends

Una de les etapes històriques que més agraden als nens quan la descobreixen és la música barroca, gràcies al seu sentit àgil del ritme i la melodia. Només heu de triar la peça adequada de Bach, Vivaldi o Händel, i la reacció sempre és immediata. Aquest concert proposa descobrir els fragments més emblemàtics del barroc, des de la música de la cort de Versalles a la de Venècia, al voltant de la figura musical de Händel i els seus contemporanis.

Dissabte, 23 d’abril, a les 17.00 hores
Diumenge, 24 d’abril, a les 12.30 hores

Publicitat
Maaambo!!!
MayZircus

7. Maaambo!!!

Voleu descobrir la riquesa de la música de l’Amèrica Llatina? No tot és regueton allà: aquest viatge musical, de la mà de la Banda Municipal de Barcelona i amb direcció escènica de La Cubana, recorrerà un mapa complet on ens trobarem amb el tango, el danzón, la salsa, el cha cha cha, la cúmbia i, lògicament, el mambo.

Dissabte, 30 d’abril, a les 12.00 hores

Els Colors del Metall
bertailacamera

8. Els Colors del Metall

Aquesta activitat mostrarà la gran varietat de la família d’instruments de metall: la trompeta, la trompa, el trombó, el saxo i fins i tot la tuba, que és el més gran de tots. Sota la direcció musical de Pep Gol i amb escenografia de Marc Hervàs, sentirem fragments de músiques famoses i tot estarà acompanyat de gestos, moviments i històries que us faran somriure.

Dissabte, 14 de maig, a les 12.00 i a les 17.00 hores
Diumenge, 15 de maig, a les 12.00 hores

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat