Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Barcelona International Community Day
Ajuntament de Barcelona

El Barcelona International Community Day celebra 10 anys connectant el talent de la ciutat

El Museu Marítim acull una nova edició de la trobada de professionals internacionals residents a Barcelona, un punt de trobada per compartir idees i facilitar la connexió amb els locals

Time Out en col·laboració amb Ajuntament de Barcelona
Publicitat

Aquesta estadística és molt significativa i dona molt bé la mesura de Barcelona com una ciutat oberta i hospitalària: al voltant del 30% dels residents de la ciutat han nascut fora d’ella, i s’han comptabilitzat poc més de 170 nacionalitats diferents. Què vol dir això? Per una banda, que Barcelona és atractiva per molta gent, i que tothom és benvingut. I per l’altra, que quan parlem de la vitalitat que demostra cada dia la ciutat, la seva acumulació d’iniciativa i talent, hem d’incloure tothom. Per això, una reunió com la que proposa el Barcelona International Community Day, impulsada per l’Ajuntament, s’ha fet tant important en el calendari d’activitats socials encaminades a connectar tota aquella gent vinguda d’altres llocs que ha decidit quedar-se aquí, que té un negoci, un pla de futur i necessita que tot funcioni bé.

La propera cita del Barcelona International Community Day, que enguany arriba a la seva desena edició, es celebrarà el 28 d’octubre, dissabte, al Museu Marítim. Si necessiteu saber com començar una nova vida professional a Barcelona, o ajudar als que acaben d’arribar, si creieu que el networking –és a dir, fer xarxa, establir relacions i aliances– és indispensable per dinamitzar i fer créixer un projecte professional, i voleu conèixer l’experiència d’altres col·legues de diferents sectors professionals, aquest és un lloc ideal per parlar, connectar-se i millorar. Voleu saber-ne més? Aquí us donem més informació.

Un espai de benvinguda
Ajuntament de Barcelona

1. Un espai de benvinguda

El que ofereix el Barcelona International Community Day de l’Ajuntament és ben senzill: fonamentalment, és una fira d’empreses i associacions que ofereixen productes i serveis d’interès per les persones que es volen establir a la ciutat i iniciar-hi un projecte profesional i vital. Començar de nou en una altra ciutat no sempre és fàcil, i per això és tan important oferir el màxim ajut possible, donar consells i facilitar tots els tràmits. A més, és un punt de trobada entre col·legues: en el món empresarial i professional, així com en la vida personal, cal estar connectat i establir relacions. Aquesta jornada permet això: fer networking, facilitar la formació segura d'una xarxa de contactes -que més tard poden ser socis, clients, amics o veïns un cop ja ha començat la nova vida a Barcelona- i reforçar-la amb el pas del temps. Així, tant si ja esteu assentats i voleu conèixer propostes noves, com si sou nous i necessiteu un impuls, trobar allotjament o connectar amb nous agents, aquest és el lloc ideal. L’assistència de l’any passat va ser de 5.416 persones, amb un alt grau de satisfacció general.

Xerrades i expositors
Irene Vila Capafons

2. Xerrades i expositors

Què ofereix el Barcelona International Community Day en concret? El mateix que porta fent durant aquests últims deu anys: facilitat d’accés –la participació és totalment gratuïta; només cal registrar-se en aquest enllaç–, un horari extens de les 10.00 a les 19.00 hores del dissabte 28 d’octubre, i l’estructura ideal per connectar ràpidament: aquest any hi haurà 80 expositors d’empreses públiques i privades, clubs socials, ONGs, escoles de negocis... A la vegada, hi haurà espais d’informació per qui necessiti allò tant important com és una guia per començar: què cal presentar per iniciar un negoci a Barcelona, quina documentació cal presentar i emplenar, etcètera. L’espectre d’activitats és molt ampli: n'hi ha d'orientades per trobar feina o establir nous contactes professionals, però també n'hi haurà moltes de tipus pràctic: com funcionen les escoles i com trobar-ne la més adeqüada per els vostres fills, o com funciona el sistema sanitari. Establir-se a una nova ciutat implica saber una sèrie de coses importants que no expliquen les guies de viatges. Aquest és el lloc per obtenir informació en aquest sentit, i tothom n'és benvingut.

Testimonis inspiradors
Ajuntament de Barcelona

3. Testimonis inspiradors

En cada nova edició, el Barcelona International Community Day vol predicar amb l’exemple, i no hi ha cap iniciativa millor per demostrar la importància i la utilitat d’una cita d’aquestes característiques que compartir l’experiència d’emprenedors que l’han trobat útil. A través del web de la fira, i també de manera presencial, podrem conèixer els testimonis de diferents persones que un dia van decidir viure i treballar a Barcelona, i que ho han fet amb èxit. Aquest any, els amfitrions són professionals com la ucraïnesa Svetlana Velikanova, que va fundar la Harbour Space University, o Liling Qi, la presidenta de Puente Xina Holding. El biòleg alemany Reimund Fickert també es va establir a Barcelona i ara és el responsable de comunicació i desenvolupament del Parc d’Investigació Biomèdica; també en explicarà la seva experiència, com també ho farà la fundadora de la plataforma Barcelona Expat Life, la neerlandesa Mirjam Maarleveld, o l’enginyer informàtic Lázaro Campoalegre, d’origen cubà. La sisena ambaixadora d’aquesta edició serà la francesa Marion Sánchez, que actualment treballa a Ship2b, una fundació d’inversió.

Una celebració lúdica!
Maria d'Oultremont

4. Una celebració lúdica!

No només hi ha xerrades i networking en aquesta fira: també hi ha un espai de reunió i socialització amb música i diverses activitats culturals –com una visita per Barcelona amb realitat virtual, sense moure’s d’allà, o una mostra castellera–, i un regal molt especial per a les primeres 200 persones que entrin al Museu Marítim. Per commemorar els deu anys del Barcelona International Community Day, l’artista Philip Stanton, pintor, dissenyador i il·lustrador amb llarga trajectòria professional a Barcelona, ha dissenyat una samarreta especial, d’edició limitada, que es regalarà als primers que arribin. Una mostra més de que Barcelona és una porta oberta al talent i a les idees.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat