Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Bar Bodega Bartolí

Bar Bodega Bartolí

Bars i pubs Sants
3 de 5 estrelles
5 de 5 estrelles
(1Comentari)
Bar Bodega Bartolí
1/2
© Maria Dias Bar Bodega Bartolí
Bar Bodega Bartolí
2/2
Bar Bodega Bartolí© Maria Dias

Time Out diu

3 de 5 estrelles

Queden poques tavernes ‘de sempre’ i, de les que queden, no totes poden mantenir la qualitat i l’oferta, desviant-se cap a novetats que sovint topen amb l’esperit d’aquests llocs emblemàtics. La senyora Marina cuina des de fa 54 anys, que es diu aviat, a la Bodega Bartolí. Hi segueix al capdavant, amb ajudants que la segueixen al peu de la lletra i l’admiren. En Vicenç i l’Albert, els seus fills, s’encarreguen que el moment que es passa a taula sigui com més agradable millor.

L’oferta és impressionant, per preu i qualitat. El menú diari, a molt bon preu, amb catorze primers i vint segons per escollir. La carta, senzilla, queda curta, però s’hi troben autèntiques perles, com el fricandó, que la Marina broda com pocs. En la nostra darrera visita vam engegar amb un inevitable: l’ensalada russa, exquisida. Però després vam optar per aquesta carn melosa, amb bolets, a la qual se li nota el bon tracte donat a la cuina (durant més de 50 anys, atenció!) i de la qual no voldries mai que es buidés el plat: un plat que allarga el plaer.

I què me’n dieu de la tripa, ferma institució a les taules d’estovalles quadriculades i freqüentada per una fidelíssima clientela d’anys. La sípia amb carxofes és la millor entre moltes i en vam gaudir compartint uns ous remenats de trompetes de la mort i una botifarra negra que els porta un amic i productor. Suau, amb l’ou quallat al seu punt, per llepar-se’n els dits. Els calamars amb mongetes, la cua de bou i tot tipus de triperia estan tractats amb cura i són molt recomanables.

Afortunadament, a més d’un bon servei, de l’excel·lent oferta culinària i de l’ambient agradable, la taverna disposa d’una equilibrada carta de vins. Aquest lloc emblemàtic de Sants va començar com una cafeteria i els esmorzars són també una cosa molt seriosa. A més de l’ensalada russa i de la tripa, les anxoves i els calamars poden iniciar el que pot ser un gran dia, com cantava Serrat. Els entrepans són el més demanat durant els matins d’hivern.

Per Marcelo Aparicio

Publicat

Detalls

Adreça Vallespir, 41
Barcelona
08014
Transport Sants-Estació (L3-L5)
Contacte
Horaris De dl. a dv. de 7 a 21 h. Ds. de 8 a 15 h. Dg. tancat

Els usuaris diuen (1)

5 de 5 estrelles