Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Casa López

Casa López

Bars i pubs, Bars de tapes Gràcia
3 de 5 estrelles
Casa López
@Maria Dias Casa López

Hi ha una part de Gràcia que té un nomenclàtor especialment brillant: es tracta del barri del Joier. El 1850, el terratinent barceloní Josep Rosell, joier de professió, va urbanitzar els solars que tenia a Gràcia i va posar noms de pedres i metalls preciosos als nous carrers: així van néixer Or, Perla, Robí, Ropazi, Plata (l'actual Guilleries), Maragda (ara Astúries) i la plaça del Diamant.

És de la part de dalt d'aquesta plaça que, pujant a mà esquerra, es veu un indicador formós que ens dirigeix, dreturers, a Casa López. Aquest local fa anys i panys que és obert –uns 40, m’apunta una senyora que està a la barra llegint el diari i prenent-se una copeta– i en fa cinc que el van agafar en Joan i l’Antònia, excambrera que quan els amos anteriors se’l van voler traspassar, va decidir aprofitar l’avinentesa.

Casa López és un bar dels de tota la vida, amb ambient familiar, bones racions i preus populars. El menú, 8,50 amb postres, cafè i beguda, és un encert de cuina tradicional catalana –cargols, tripa, mandonguilles–, la truita de patates amb ceba té molta anomenada al barri i els entrepans són de pam.

Tenen pantalles grans per veure còmodament els partits de futbol –les jornades esportives converteixen Casa López en un formiguer d’aficionats i una gran festa–, les tòxiques escurabutxaques de rigor i l’estrella de la barra, un tirador de Voll Damm! L’Adrià, el trempat cambrer, em diu que cada dia és una bogeria de feina: als matins, excomissaris jubilats jugant al dòmino, migdies concorreguts i vespres jovenívols a vessar. La senyora de la barra, exemplificant l’atmosfera amical del bar, em commina a parlar-ne bé, del Casa López, però no cal, perquè és evident que és un local encantador.

Per Martí Sales

Publicat

Lloc de la ubicació Casa López
Contacte
Adreça Topazi, 13
Barcelona
08012
Horaris De dl. a dj. de 7 a 24 h. Dv. i ds. de 9 a 3 h. Dg. de 9 a 14.30 h i de 18 a 24 h.
Transport Fontana (M: L3)
Static map showing venue location