Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Cosmo Cafè i Galeria d'Art

Cosmo Cafè i Galeria d'Art

Bars i pubs Eixample
Recomanat
4 de 5 estrelles
3 de 5 estrelles
(5Comentaris)
NitBar.jpg
1/2
Cosmo
Cosmo Galeria Cafeteria
2/2
© Cosmo Galeria Cafeteria

Potser els que van muntar el Cosmo són de Mollerussa, però quan entro en una galeria d'art on em puc menjar una magdalena, intueixo que els propietaris són escandinaus. Per donar validesa a la meva teoria, busco senyals. Al Cosmo en trobo alguns.

No sé si seure en un sofà blau cel, en una butaca violeta o recolzar-me en un tamboret folrat amb la mateixa roba que la carta del menú. Les parets són de blanc impol·lut, els sostres són altíssims i algú s'ha dedicat a pintar els tubs de refrigeració de vermell sang. Una pissarra guixada ofereix nachos i hummus. No hi falta un gerro enorme de flors fresques.

Potser la dinyo aquí mateix, però m'hi jugo el coll que el Cosmo és obra d'algú que va néixer en un país on fa tant fred que et pots passar set tardes discutint sobre si el verd poma combina amb el lila. Feta ja l'aposta sobre l'origen d'aquesta sala d'art i cafeteria, el Cosmo és un local tranquil per llegir un llibre o per beure't un suc natural de tres fruites amb gingebre mentre revises el Facebook o per fullejar sense vergonya l'últim número de la teva revista preferida d'interiorisme. Perquè aquí, estigues tranquil, ningú no es posarà les mans al cap. Prefereixo escarxofar-me en un dels fantàstics sofàs de l'entrada i mirar les moreres del jardí d'aquella universitat amb la qual somiaven, fins i tot, els que hi van estudiar.

El cel des d'Escandinàvia és més blau i els arbres més lluents i els nois més guapos i s'hi respira millor. Giro el coll cap a la part de darrere on la cafeteria es torna sala d'exposicions i em sento com el ventilador, que gira mandrós, sense trobar el moment per anar a veure quina és l'última tendència en pintures sobre un 'skate'.

Per Montse Virgili

Publicat

Lloc de la ubicació Cosmo Cafè i Galeria d'Art
Contacte
Adreça Enric Granados, 3
Eixample Esquerre
Barcelona
08007
Horaris De dl. a dg. de 10 a 22h.
Transport Universitat (M: L1, L2)
Static map showing venue location

Average User Rating

2.8 / 5

Rating Breakdown

  • 5 star:1
  • 4 star:0
  • 3 star:2
  • 2 star:1
  • 1 star:1
LiveReviews|5
2 people listening

Abans si que era tranquilet i podies llegir o estudiar, però ja fa un temps que semple és super ple i és de tot menys un lloc calmadet. Una llàstima...


D'estètica molt hipster, cert. Però cada x mesos pugen els preus i redueixen la mida dels gots. Tot i que fa uns anys tenien wifi, fa temps que el van treure, de manera que les begudes a 3 euros ja no estan justificades. Fa uns anys el seu famós Chai Latte de David Rio l'importaven dels EEUU cosa que en certa manera explicava els 2.50€ que valia la beguda. Actualment, però, la pròpia marca ja l'importa a Espanya, però Cosmo ha canviat l'antic got gegant de vidre transparent per un de mida mitjana i opac (que no et deixa veure el que hi ha dins), que omplen d'escuma fins a la meitat, i han pujat el preu a 3€. Si el vols amb gel (frappuccino), són 3.50€ per menys quantitat de producte i més d'aigua. 


Pel que fa al servei, depenent de la cambrera que et toqui tens un servei amable o molt despersonalitzat, començant pel propietari. Potser els cal una reflexió sobre la imatge que volen donar i el que realment ofereixen.