Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Essència de malta

Amb aquest article engeguem una nova secció on l’Albert Viaplana, mestre cerveser de Moritz, ens explicarà secrets perquè esdevinguem experts!

Time Out en col·laboració amb Moritz
Publicitat

ALS AMANTS DE la cervesa també ens agrada saber més de les particularitats del deliciós líquid daurat que estem bevent. Però, sovint, no tenim prou coneixements per fer-ho. Per poder explicar cada detall del gust, res millor que apropar-se a un mestre cerveser i deixar que sigui ell qui ens orienti en l’apassionant món de la cultura cervesera.
Com a anècdota per obrir boca, l’Albert ens explica que els alemanys sempre diuen dels mestres cervesers que són el personal de neteja més car que hi ha, perquè, realment, el més important en el procés de fer cervesa és la neteja de tot l’equipament utilitzat!

El procés de maltejat:
La cervesa es fa amb quatre ingredients bàsics: aigua, malta d’ordi, llúpol i llevat. Tothom ha sentit a parlar de la malta, però, què és el maltejat i com es fa? Es tracta d’un procés de rentat i germinació del cereal (que a més d’ordi pot ser blat, sègol, arròs...) que consisteix a replicar de forma controlada les condicions de creixement natural de la planta. Així s’aconsegueix aprofitar certs canvis interns que succeeixen en el gra, que faciliten la conversió i posterior extracció de tots els sucres que conté i que són necessaris per fer la fermentació. La part final del procés és l’assecat i el torrat, un moment clau, ja que el grau de torrefacció determina el color i el buquet de la cervesa.
Per apreciar-ho, res millor que fer un tast. A la cervesa Moritz normal predomina el llúpol, que aporta una aroma més floral, i la malta li confereix unes notes de pa fresc. En canvi, a l’Epidor, els ingredients protagonistes són tres maltes diferents, dues de les quals són especials i donen un punt de caramel i regalèssia. L’equilibri de tots els gustos fa que sigui una cervesa fàcil de beure. I en el cas de la Red Ipa, que és una cervesa amb doble amargor on predomina molt el llúpol, la malta aporta la dolçor necessària per equilibrar-la. Assaboriu-les! ■

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat