Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Garage x Warike

  • Bars i pubs
  • El Raval
  • preu 2 de 4
  1. Garage x Warike
    Foto: Ricard Martín Garage x Warike
  2. Garage x Warike
    Foto: Ricard Martín Garage x Warike
Publicitat

Time Out diu

Aquest immoble té molt caràcter: és on hi hagué The Quiet Man, un dels bars irlandesos més antics de Barcelona. El va obrir el 1994 Seamus Farrell, un irlandès que el va convertir en, més que un abeurador, en un centre cultural: els estudiants de filologia anglesa hi anàvem a debatre sobre Joyce, a mamar cervesa negra i a intentar fer pràctiques orals amb algun nadiu, a poder ser jove i atractiu. També hi havia música en viu quasi cada dia. 

El carismàtic portal de Marquès de Barbera té nova propietat: els gegants locals de la cervesa artesana Garage Beer s'han aliat amb el restaurant peruà Warike Projekt, per reobrir un local majestuós on es beu millor del que s'hi ha begut mai (tot i que no tenim res en contra de la Guinenss i la Red Stripe ben tirades, ep). "Hem respectat l'estètica del local de pub irlandès però hi afegim un toc nostre", explica Stefano Rizzardi de Garage Beer. 

Tot el mobiliari, les cadires, el parament de fusta i la barra són originals. I quan es va fer el bar, tota la fusta es va fer portar d'Irlanda en un contenidor: ja des d'un inici, The Quiet Man era als antípodes de la reconstrucció hortera i el fals envelliment. Han optat només per treure les mampares de vidre perquè hi hagi millor comunicació. 

A la majestuosa barra, hi trobareu vint tiradors de cervesa km 0 de Garage Beer: meravelles fàcils de veure com una espectacularment bona Cheap Trick –una reproducció de la rica malta torrada original de l'Oktoberfest– o plantofades com una IPA amb quatre llúpols, dedicada a la Plaça del Tripi. 

Del menjar se n'encarrega Jeff Espinosa, xef i propietari de Warike i un dels millors cuiners peruans de Barcelona. Espinosa ha optat per "fer coses que no fem al restaurant, i que siguin fàcils de menjar amb les mans. Però també he volgut fer experiments". Com per exemple, una 'gyoza' de lomo saltado, i entrepans com el 'chicharrón de panceta', amb cansalada viada cruixent, moniato fregit i salsa tarí, la que acompanya al pollastre a la brasa peruà. I podeu demanar la cervesa en porró! També hi trobareu cebiches i música en directe els caps de setmana, un fet que converteix aquest bar en una exquisida excepció al Raval. 

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín

Detalls

Adreça
Marquès de Barberà, 11
Barcelona
08001
Transport
M: Liceu
Horaris
Cada dia de 17 a 24.30 h. Dv. i ds. fins 3 h. Dl. tancat
Publicitat
També t'agradarà