Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Matcha Gracias

  • Bars i pubs
  • Sant Antoni
  • preu 1 de 4
  1. Matcha Gracias
    Foto: Marc Andreu Matcha Gracias
  2. Matcha Gracias
    Foto: Marc Andreu Matcha Gracias
  3. Matcha Gracias
    Foto: Marc Andreu Matcha Gracias
Publicitat

Time Out diu

El te matxa segueix essent un desconegut per a la majoria de la gent que només vol una cosa bona per tirar endavant amb l’esmorzar i el dia. Matcha Gracias trenca l’aprensió a demanar el got verd de la cafeteria fina: aquest selecte bar és el primer de Barcelona dedicat de manera exclusiva al beuratge intens i verd. Els seus propietaris són una parella de dissenyadors de Moscú, en Gorge i la Dária, que el van obrir el 2020. 

Què diferencia la seva tassa verda de la d’altres cafeteries? “Només fem servir fulles d’alta qualitat: les joves del capdamunt de la planta, que tenen més nutrients. I venen d’una plantació de Kyoto, en tenim la importació en exclusiva”, assegura. Matxa vol dir te en pols, literalment. Estimulació relaxant La manera ideal d’apreciar-ne els matisos és beure-se’l barrejat amb aigua filtrada a uns 80º. La Dária m’ensenya la batedora amb què barreja la pols: un artefacte de bambú amb 120 varetes. “En té el doble d’una batedora normal. Com més varetes, més s’obre el sabor del te i més bé s’absorbeixen les propietats dels nutrients”, diu.

En Gorge m’assenyala un avantatge molt interessant, apart de les seves virtuts antioxidants: “La pujada de cafeïna que et dóna el matxa és diferent de la del cafè. Dura molta més estona i no té aquell component de nerviosisme i maldecap que et pot provocar una tassa molt carregada, perquè porta, a més de cafeïna, L-teanina, que és un relaxant”. Perquè, per si no ho sabíeu, la cafeïna i la teïna són la mateixa substància. 

A Matcha Gracias hi trobareu matxa en diverses elaboracions –el primer cop, és recomanable el matxa latte– i brioixeria amb el te verd en pols que elaboren ells mateixos. Com un deliciós dònut de matxa amb llavors de cànem i xocolata blanca, i un pastís de creps amb matxa, crema de ricotta i melmelada d’albercoc. El lloc és confortable i obert: si us heu d’esperar a fora, des d’un banc podeu gaudir del ritual de preparació. 

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín

Detalls

Adreça
Gran Via de les Corts Catalanes, 488
Barcelona
08015
Contacte
652 16 73 43
Transport
M: Urgell
Horaris
Dl. a dv. de 9 a 20 h. Ds. i Dg. de 10 a 20 h.
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà