Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
 1. Meritxell Falgueras
  Meritxell Falgueras
 2. Meritxell Falgueras
  Meritxell Falgueras

Meritxell Falgueras deixa l'alcohol (en el seu tercer llibre)

La sommelier de Catalunya es passa a la beguda sense alcohol: el seu tercer llibre 'Què beure quan no beus', és un minuciós i entenedor estudi de les opcions de beguda i de maridatge de qui hagi decidit no incloure l’alcohol en la seva ingesta habitual

https://media.timeout.com/images/105811575/image.jpg
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

El llibre neix de circumstàncies doloroses: l’alcoholisme d’un amic, la malaltia d’un familiar.
Vaig anar a una sessió de teràpia d’acompanyant i vaig pensar: què diré, si em toca parlar? Que soc sommelier? D’acord, els pastissers no tenen la culpa de la diabetis. Però se’m va acudir que un xic de culpa sí que tenia, per fer tantes coses al voltant del vi i no donar més opcions. I em va preocupar tant que vaig fer aquesta recerca i el llibre.


L’abstemi és el gran oblidat, a la botiga i al restaurant.
Caus malament, si no beus. Sembla que t’hagis de justificar tota l’estona. La gent pensa: “Aquesta no em segueix el rotllo”. És allò social de, vinga, una altra canyeta. Sembla que si no dius que sí a l’alcohol, la beguda totèmica, no ets dins la tribu. Però no pot ser així. Ens queixem del botellón dels joves, quan no els estem ensenyant a beure, no ja amb responsabilitat, sinó amb gust. Als joves només els ofereixen aigua o refrescos amb gas.

"Caus malament, si no beus. Sembla que t’hagis d’estar justificant tota l’estona. I això no pot ser”

Hi ha molta feina a fer, en l’hostaleria, en aquest sentit.
No pot ser que demanis un cafè i ja està. Si ets abstemi i no t’agrada el gas o la cafeïna, què fas? Encara que pugui beure alcohol, a l’hora de dinar no m’agrada, perquè després no hi ha qui treballi. I quan dius que no beus, et treuen la copa bonica i et posen un got!

El llibre està molt ben estructurat, amb moltes opcions.
Com a sommelier t’ho fan estudiar tot. M’interessa molt el cafè i la cervesa sense alcohol, però hi ha coses que han sigut tot un descobriment per mi. M’agrada molt sortir, i he continuat la meva vida social sense beure. Vaig pensar: faig una columna setmanal de vi, no pot ser que a qui pren llet, suc o te no se’ls expliquin més coses. Pots fer notes de tast de tot.

I encara beus per feina?
Sí, he seguint fent tastos, escopint. Si tot va bé, amb el segon fill també donaré el pit. Fins i tot estant embarassada la gent et diu... Però una copeta sí que te la pots beure, no? He tingut avortaments i faré qualsevol cosa perquè el bebè estigui bé. A l’etiqueta ho diu: les embarassades no han de beure. Prou coses dolentes et passen fent les coses bé! Ara la meva vida no és el vi. És la meva nena i la salut.

‘Què beure quan no beus’
Ed. Urano. 190 pàg. 19 €.

Recomanat
  També t'agradarà
   Publicitat