1. Pastrami Bar
    © Irene FernandezPastrami Bar
  2. Cocteleria El Paradiso
    © Irene FernandezCocteleria El Paradiso
  • Bars i pubs | Cocteleries
  • El Gòtic
  • Crítica de Time Out

Ressenya

Paradiso / Pastrami Bar

5 de 5 estrelles
Ricard Martín
Publicitat

Time Out diu

Ha plogut molt d'ençà que va obrir el Paradiso al Born, rere la façana protectora del Pastrami bar. Allò que va començar com a una cocteleria creativa 'clandestina', amb tragos d'alta inventiva que no et costaven un ull de la cara, avui és una de les millors barres del món: de fet, la llista dels World's Best Bars considera que aquest és el millor bar del món! 

Rere la porta oculta d'un bar d'entrepans –estires una nevera de fusta que ocupa mig pany de paret– s’obre una porta cap a una cocteleria. És un speakeasy de porta tova (només l’heu d’estirar). A dins us hi espera una elegant cova delineada per lames de fusta on mana Giacomo Gianotti, que ja va rebre el premi al millor cocteler d’Espanya el 2014. 

Les coses han canviat. Ja no són aquella cocteleria de fantasia amb tragos d'alta gamma a preus assequibles del 2016. Però que et puguis prendre una copa en la considerada millor barra del món, amb preus que oscil·len entre els 12 i els 17 euros, redimeixen el bar d'acusacions d'elitisme (en tot cas, la dificultat aquí no és el preu, sinó la cua). L'elaboració i posada en escena de cada trago és una meravella de precisió i gadgets. No només han de fer la copa, sinó que tenen un laboratori I + D on fan els acompanyaments comestibles i els embelliments del còctel, els 'garnish'. 

Però, per damunt de tot, val la pena venir-hi perquè els tragos són boníssims. Demaneu-vos un Tesla (inspirat en Nikola, no pas en Musk!): una al·lucinant copa en la qual dos gasos fan una reacció electromagnètica, sota la que vibren sabors de ginebra, vi de feijoa, mançanilla, mate, rom i llima. Cítric i elèctric! 

La façana ‘no funciona com a’: l'oferta del Pastrami Bar, dels artesans del fumat Rooftop Smokehouse, és limitada, però excel·lent: s’hi pot menjar l’entrepà de pastrami –l’únic produït artesanalment a Barcelona– i també coses com un entrepà de formatge artesà fumat i a la planxa amb escalunyes confitades. 

Detalls

Adreça
Rere Palau, 4
El Born
Barcelona
08003
Transport
Barceloneta, Jaume I (M: L4)
Horaris
Cada dia de 19:00 h. a 02.30 h.
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà