Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Pastrami Bar / El Paradiso

Pastrami Bar / El Paradiso

Bars i pubs, Cocteleries El Gòtic
Recomanat
4 de 5 estrelles
Pastrami Bar
1/2
© Irene FernandezPastrami Bar
Cocteleria El Paradiso
2/2
© Irene FernandezCocteleria El Paradiso

Time Out diu

4 de 5 estrelles

Recordeu la moda dels clandestins? En realitat n’hi havia només tres. A banda de la qualitat de la cuina, s’amagaven rere una façana irrellevant. Això no passa amb el Pastrami Bar. Obert al Born més desconegut, quan hi entres no ensopegues amb una botiga de flamenques de plàstic.

La façana ‘no funciona com a’: és un bar d’entrepans que, de fet, representa el primer cop que Rooftop Smokehouse –col·lectiu gastronòmada encapçalat pel cuiner Buster Turner, que passeja peces de peix i carn fumades artesanalment en barrils de roure–  disposa d’un local estable obert al públic. L'oferta del Pastrami Bar és limitada però excel·lent: s’hi pot menjar l’entrepà de pastrami –l’únic produït artesanalment a Barcelona– i també coses com un entrepà de formatge artesà fumat i a la planxa amb escalunyes confitades.

Els dijous hi pengen tot un porc rostit a la brasa i que s’anirà venent mos a mos. El fumador és un xef de principis: no hi ha cola ni vi, només cervesa artesana que fa el Buster cada setmana. I alerta, obre fins a les tres de la matinada. Estires una nevera de fusta -traïda per les frontisses- que ocupa mig pany de paret i s’obre una porta cap a una cocteleria. És un speakeasy de porta tova (només l’heu d’estirar) però no una cocteleria qualsevol: on abans hi havia el Coppelia –que era com un sofà Chester gegant– ara hi ha El Paradiso, una elegant cova delineada per lames de fusta on mana Giacomo Gianotti, millor cocteler d’Espanya el 2014, i Borja Goikoetxea, el millor també però del 2019. 

“Una cocteleria d’autor a preus assequibles, no entrem en el joc de la cocteleria jet-set”, diuen. Barbaritats com un whisky redestil·lat –separen la part anyenca del whisky, amb sabor a fusta, i en fan un sorbet amb te. Te’l beus i a mesura que es fon amb la part alcohòlica augmenta l’anyada del whisky!– costen 12 euros, un preu força inferior que el que es porta en la cocteleria d’alta gamma. Però el 80 % d’una carta de creació pròpia costa, com qui diu, el mateix que un mojito de mala mort en un antre qualsevol.

Detalls

Adreça Rere Palau, 4
El Born
Barcelona
08003
Transport Barceloneta, Jaume I (M: L4)
Contacte
Horaris Cada dia de 19 a 2.30 h.
També t'agradarà
    Best selling Time Out Offers