Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Sant Antoni Gloriós

Sant Antoni Gloriós

Bars i pubs Sant Antoni
Sant Antoni Gloriós
1/4
© Maria Dias Sant Antoni Gloriós
Sant Antoni Gloriós
2/4
© Maria Dias Sant Antoni Gloriós
Sant Antoni Gloriós
3/4
© Maria Dias Sant Antoni Gloriós
Sant Antoni Gloriós
4/4
© Maria Dias Sant Antoni Gloriós

Cara a barraca: a Sant Antoni, on pagues per aigua de l’aixeta i et cobren plats de mandonguilles a tretze euros, calia un local com Sant Antoni Gloriós. La vorera de davant del Raval ha esdevingut un banc de proves de teca 'hipster', on han sedimentat totes les modes.

Ara, el Fran G. Manduley –'Mandu' per als amics– ha tornat a casa. Manduley, amb l’obertura del Bohèmic el 2006, va establir el paradigma d’allò que desaprensius com jo vam batejar com a gastrobar (en realitat el Bohèmic era cuina d’autor com una casa de pagès dins d’un bar). Manduley, un cuiner ferotgement independent –si no demanes cap favor no deuràs mai res a ningú–, va tancar el Bohèmic el 2015, per fer assessories entre Blanes i Bangkok.

Ara, l’adreça de Manso 42 ha reobert com a Sant Antoni Gloriós, “una bodega una mica actualitzada”, diu. Manduley és del barri (la seva àvia era la portera de la paret del costat) i ha decidit que la situació requeria que el bar gurmet ressorgís com a bar a seques (o bodega). “En la restauració hi ha tres potes: preu, temps i qualitat. I soc de l’opinió que totes tres no es poden donar. Jo et donaré producte i preu”. El Gloriós és una barra i quatre taules altes amb tamborets. Aquí les sessions són de 45 minuts i es tria el vi d’una estanteria d’ampolles buides –de 12 a 20 euros, amb el preu  pintat– i s’hi beu una canya fantàstica –25 cl a 1,60 euros, res de dosis estil metadona–. Porrons de vi i cervesa amb gasosa. I el Manso, una michelada nostrada.

El xef s’ha associat amb en Joan Carles Ninou, propietari del Xampanyet, i la teca passa per xarcuteria i llauna selecta i una barra calenta. Són una desena de plats abundants de casa de menjars, “amb poques coses però molt ben fetes”. Com una ensalada russa acollonant a 3,80 euros, platàs de mandonguilles de porc ibèric (7,5 euros) i bunyols de bacallà (3,5 euros).

I no exagera quan presumeix d’una qualitat anàloga a barres Michelin a un tiquet d’entre 15 i 20 euros. Com qui diu, aquest paio va ser dels tres que es van inventar el gastrobar aquí i es nota (urgh! ho he tornat a dir!). També s’hi fan plats d’ideologia 'bohèmica' (com un verat/iogurt amb 'ají amarillo'). És el moment de fer molta barra: “Amb aquest format hem de triomfar i tenir-ho a rebentar”. Jo no en tinc cap dubte.

Lloc de la ubicació Sant Antoni Gloriós
Contacte
Adreça Manso, 42
Sant Antoni
Barcelona
08015
Horaris Dl. tancat. De dt. a ds. de 12 a 15.30 h i de 19 a 23 h. Dg. de 12 a 15.30 h.
Transport Poble-sec (M: L3)
Static map showing venue location
LiveReviews|0
1 person listening