Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Taverna Mediterrània

Taverna Mediterrània (TANCAT)

Bars i pubs, Bars de tapes L'Antiga Esquerra de l'Eixample
4 de 5 estrelles

Time Out diu

4 de 5 estrelles

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament. Però són temps inusuals, així que, sisplau, confirma que aquest local encara està obert.

Que agradables i sorprenents són els retrobaments amb alguna cuina i sobretot amb el seu autor. Així va ser amb un xef inconformista, inquiet i sobretot excels com és en Franc Monrabà, culpable que no es trobi lloc a la Taverna Mediterrània que ha renovat i ressuscitat gràcies a l’entusiasme de la Xènia, la seva alma mater.

Vaig tenir la gran satisfacció de conèixer en Franc fa molts anys en un minúscul cubicle gastronòmic del minúscul carrer del Taquígraf Garriga. Va passar un temps, un dia hi vaig anar i ja no hi eren ni ell ni el local, fins que va reaparèixer i es va tornar a perdre i el vaig tornar a trobar comprant gamba fresca a la Barceloneta, i així fins que fa uns dies un dels fins rastrejadors de la bona taula, com és en Miquel París, em va voler donar una sorpresa i va ser ell qui es va quedar sorprès de la forta abraçada que ens vam fer amb en Franc, que ignorava també com trobar-me.

El local ha estat restaurat com un simpàtic joier, i la taula que es va anar muntant va gaudir primer amb unes patates braves a l’estil del xef, molt bones, i altres petites tapes. L’espai dóna per anar sumant taules i comensals. Una primera sorpresa, tot i que vingués d’aquest gran xef “amagat” com tants altres, van ser els calamars a la bruta amb cansalada viada i patates. Gran combinació i excel·lent cocció de calamars i patates!

Però no podem deixar de banda els seitons, arrebossats a la manera andalusa, o bé una cansalada viada de porc ibèric farcida que lluïa com una lady a la barra. “No vull oferir un menú perquè no m’agrada lligar-me” (i ho sabem), però cada dia hi ha un plat diferent que es repeteix setmana a setmana. La cuina funciona des de la una del migdia fins a mitjanit, “perquè són els horaris que agraden als vells rockers”. El plat del dia costa 10,50 euros. Bons vins i savis glops. No hi faltin, no se’n penediran.

Per Marcos Andrea

Publicat

Detalls

Adreça Enric Granados, 58
Barcelona
08008
Transport FGC (Provença)
Contacte
Horaris De dl. a ds. d'13 a 24 h.
També t'agradarà
    Últimes notícies