Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
San Miguel Ciudades Magníficas
San Miguel Ciudades Magníficas

Torna 'Ciudades Magníficas' per descobrir Barcelona i amb extra de ruta gastronòmica

'Ciudades Magníficas' ens recorda com de magnífica és Barcelona amb una ruta que recorre molts dels bars de la ciutat amb Magnes de San Miguel que tenen premi. I enguany també podreu degustar-la de tapa en tapa amb la 'Ruta del Platillo Magnífico'!

Time Out en col·laboració amb San Miguel
Publicitat

'Ciudades Magníficas', la iniciativa de Magna de San Miguel que busca retrobar-vos amb la vostra ciutat i descobrir-la fins als seus confins, repren a Barcelona en la seva tercera edició. Fins al 2 de juliol passejar-se per la ciutat i prendre's una Magna en algun dels establiments que formen part de la iniciativa té premi. Busqueu els pincodes o rasques que estan a l'ampolla o targeta que us lliuraran i igual us toquen entrades, targetes regal o vals! Una iniciativa que es repetirà a finals d'any a altres ciutats.
I enguany, la 'Ruta del Platillo Magnífico' se suma al 'Ciudades Magníficas' -també fins al 2 de juliol-, un itinerari cerveser i gastronòmic en el qual participen més de 60 bars i restaurants de Barcelona amb un plat inspirat en la ciutat, que maridará a la perfecció amb la Magna de San Miguel. I, per si no fos prou, enguany, San Miguel no només converteix a Barcelona en una protagonista, també ho fa amb el seu millor hostaler amb el 'Premio Hostalero Magnífico'.
Continueu llegint, perquè us expliquem com gaudir de la nostra ciutat magnífica com un Rei de Copes: amb copa de Magna, menjars variats i en llocs que us faran sentir de la reialesa.

La ruta del platet magnífic

Una ruta de la tapa molt idiosincrática que s'estrena en el marc del 'Ciudades Magníficas': es tracta de la 'Ruta del Platillo Magnífico', que us farà recórrer tots els racons de Barcelona no sols físicament, sinó que també amb el paladar. No és qüestió de menjar-se les seves teules modernistes o llepar les rajoles hidràuliques! Se us servirà un plat de primera en què cada restaurador tracta de materialitzar el que ell considera que és Barcelona o una de les seves facetes, i que marida a la perfecció amb una Magna de San Miguel. Us serviran dues cerveses i la tapa en qüestió, a un preu ajustat en funció de cadascuna. I si us agrada fer de jurat, genial, perquè podreu votar quina tapa us ha agradat més.
Són al voltant de 60 els establiments gastronòmics, bars i restaurants que s'han unit a aquesta Ruta, i que competiran perquè el seu platet sigui el guanyador de la votació popular. Però els professionals també tenen alguna cosa a dir: els participants hauran de passar a posteriori pel dictamen d'un jurat professional. Descobrireu el Platillo Magnífico guanyador al final de la campanya.

Quins platerets?

Quines són les meravelles que us esperen en cada restaurant i bar de la 'Ruta del Platillo Magnífico', acompanyades de dues Magnes de San Miguel? Us les expliquem!
Aquí les més tradicionals, les que van batejar a les tapes amb el seu nom. 'Les nostres Braves', al Bar Marcel Santaló. O un rementa d'ous amb fongs en ple Sants, a la Sidrería Txalaparta. Una mica més fort? Perquè no un senglar estofat a casa Arana o, què us sembla una cua de toro amb els les seves patatetes a Taverna de Bierzo?
Si us decanteu més pel delicat, potser amb un toc dolç... llavors deixeu-vos caure per la Oxid la Tertúlia a degustar una torrada de sardina fumada amb melmelada de tomàquet, olivada i piparra. Un altre suggeriment al Patio de mi Casa: una coca amb botifarra amb tomàquet i verdures. Així, en pla fusió, ressaltem el bao de polp amb les seves extravagàncies al Metric.
Acabem amb una de recordatori als vegetarians, que no es quedaran sense tapes fetes a mida per ells. La trobeu al Figa Mostrador i es tracta d'un Jack fruit amb glasejat de Chipotle, pebrot farcit, arròs amb 'pico de gallo'.
També trobareu tacos, hamburgueses, menjar indi... i moltes més opcions a gairebé totes les cantonades de la Ciutat Comtal.

Magnífica Barcelona

Barcelona és magnífica i tots ho sabem. Però hi ha vegades que a un se li oblida... Heus aquí la campanya 'Ciudades Magníficas' perquè no se'ns vagi del cap, que repeteix per tercera vegada a la Ciutat Comtal. Amb la intenció de viure apassionadament les nostres ciutats i gaudir de noves experiències, la iniciativa de San Miguel va triar començar a Barcelona el 8 de juny i estarà en vigor fins al 2 de juliol, per a posar en valor la gastronomia, l'oci, el comerç i el talent local que ens envolta.
Antents! Per participar pels premis, és necessari que quan us demaneu la cervesa vagi en al·literació amb la seva campanya: hauran de ser de la gamma Magna de San Miguel. Trobareu els rasques o pincodes a l'ampolla o targeta que us lliuraran a l'establiment de la ruta. Després de pujar el pincode a la web descobrireu instantàniament si heu guanyat algun dels premis: un val amb un import de 50€ o 100€ per a gastar a les botigues i bars adherits a la campanya, o alguna de les entrades per a gaudir de diferents experiències d'oci a Barcelona tipus concerts, cinema o teatre del Grup Balaña, Alma Festival, Monumental Club o Soundit.
Però hi ha altres 'Ciutats Magníficas' que us faran recórrer els seus carrers en un itinerari cerveser i cultural a la tardor/hivern: Bilbao, Burgos, Lleida, Màlaga, Pamplona, Sant Sebastià i València. Arribaran a ser més de 800 bars i 140 comerços en total.
Aquestes ganes de connectar amb la ciutat, els seus plans, negocis i comerços de proximitat és una constant de San Miguel.

La més brava hostaleria

Van ser les Braves, conegudes per tot el món com 'les millors patates de Barcelona', les responsables de que El Tomás de Sarrià s'hagi emportat de la mà dels seus propietaris, Toni Betorz i fill, el 'Premi Hostalero Magnífico'. Un guardó que es dona per primera vegada en el marc de 'Ciutats Magníficas', amb l'objectiu de reconèixer i impulsar a la figura de l'hostaler. Es tria pel seu carisma, el seu compromís i la seva aposta pel producte autòcton, i per ser un autèntic referent en la gastronomia local.
També sobrenomenat com 'el bressol de les patates braves barcelonines', el bar es va fundar en el 1929 en el cor de Sarrià. Allargades, irregulars i daurades, cruixents per fora i tendres per dins, realment el gran secret d'aquest platet és la seva salsa, un suau allioli amb un picant vermellós, el secret del qual segueix sense ser revelat. Us ve de gust anar a descobrir-ho, encara que sigui només amb les papil·les gustatives?

El suport de la ciutat

La presentació de 'Ciudades Magníficas' 2023 va ser tot un èxit: es va celebrar el 8 de juny a la Fundació Joan Miró i va comptar amb l'assistència de Mercedes Valdés Charlén, directora de Marca de Cerveses San Miguel, i d'Oscar Latorre, director Regional d'Hostaleria Nord-est. També va donar suport a l'acte de presentació el president del Gremi de Restauració de Barcelona, el Sr. Salva Vendrell; el president de Barcelona Oberta, el Sr. Gabriel Jené; l'actor Octavi Pujadas, ambaixador de la campanya; i el xef Jordi Cruz (ABaC, Angle i Atempo), que va ser l'encarregat de lliurar el Premio Hostalero Magnífico.
Us sumeu a ser un més dels magnífics que es trepitgin Barcelona amb una Magna a la mà?

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat