Babia

Bars i pubs, Bars El Gòtic
Recomanat
  • 4 de 5 estrelles
6 M'encanta
Guarda-ho
Babia
Bar Babia

El centre de Barcelona és un camp de mines: esquivem franquícies i corrues de descerebrats clònics arreu i de tant en tant, desesperats, desencisats, a punt de pujar dalt de tot de l’hotel vela i llençar-noshi de cap, topem amb un recer, un port franc que ens agombola: i és casa. Prop del forat negre de la catedral hi ha una taverna. Una taverna taverna, sense additius, sense propines modernes: un lloc de mam i teca, on fer un got i quatre croquetes, o un vinet i un plat de cecina (del Bierzo: garantia de qualitat).

És el Babia d’en Chico, un extremeny que congrega, que propicia la trobada. Hi entres i a dalt a la dreta t’hi trobes una foto molt guapa, en blanc i negre, d’un home fumant. Un primer pla. “És en Jordi, un amic de la casa. És mort. Un artista”, diu el cambrer, en Joan. Tota la taverna està plena de quadres d’amics, un brau fet amb fum, una fotografia d’en José Tomàs en plena faena, un bust de Camarón en un racó...

A la llarga barra de fusta –com ha de ser– hi ha un home sol fent una canya: no triga a entrar un passavolant i de seguida s’embranquen, i entre aquells i el del costat i el cambrer que s’hi afegeix es fa aquella curiosa barreja de gresca i companyia dels bars de tota la vida. Pel Babia passen clarinetistes, advocats, trapezistes, cuiners i tot va fent xup-xup i de tant en tant l’olla es destapa i hi passa alguna cosa.

Al fons de local hi ha un piano i una guitarra. De vegades, cap al tard, arriben un parell de perles i es posen a tocar. “Però això passa quan passa, no està preparat, no es pot preparar; això passa, i ja està. Això és un cau d’artistes”.

Per Martí Sales

Publicat

Lloc de la ubicació Babia
Contacte
Adreça Sagristans, 9
Ciutat Vella
Barcelona
08002
Horaris Cada dia de 19 a 2 h.
Transport Urquinaona (M: L1,L4), Jaume I (M: L4)
LiveReviews|0
2 people listening