Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Bar Terra

  • Bars i pubs
  • Vila de Gràcia
  • preu 1 de 4
  • 3 de 5 estrelles
Bar Terra
© Maria DiasBar Terra
Publicitat

Time Out diu

3 de 5 estrelles

Una ciutat la fan les persones. Ja pot ser la ciutat més bonica del món, que si no hi tens amics o els seus habitants són uns caragirats, no serà un lloc agradable per estar-hi. El mateix passa amb els bars: ¿Què és el bar de moda, on hi tiren millor les canyes de tot Barcelona, que hi fan els còctels més exòtics? Si la gent que hi ha és estirada i intractable, que hi vagi sa tia!

El Bar Terra és un històric de la plaça de la Virreina, amb l’església on desemboca el carrer de Torrijos, un lloc on arrecerar-te quan fa molt de fred a l’hivern i topar amb la inscripció bíblica: “vox clamantis in deserto”, que sempre abriga a tothom, fins i tot a qui s’asseu a les seves escales a beure llaunes.

“És una peixera: Fontana escup gentades que passen pel davant i gairebé els empeny a entrar”, diu en Santi, el trempat cambrer barbut extreballador del Costa Brava. M’explica que rere la barra hi ha molt bon ambient i això es nota a tot el bar. Al propietari, en Dani –també és amo de La Cafetera, a la mateixa plaça– li agrada molt el jazz i per això és aquesta la música que sona i les persianes metàŀliques del local estan pintades amb siluetes jazzístiques fetes per en Gabaldà, pintor del barri.

A la gran televisió del fons del local hi ha un passi permanent de fotografies silencioses, al costat d’un gran mirall que dóna profunditat a l’espai allargat de davant la barra. La poca paret que no és finestral està coberta de llistons de fusta verda fins a la cintura. Al Terra fan uns entrepans calents molt bons –el Pagès Curry, de pollastre al forn cuinat cada matí, per 4,7 €– i els gots de vermut són ben generosos. Si ets més de les ensenyances de Charlie Parker que de les de sant Pau, el Terra és el teu lloc.

Escrit per Martí Sales

Detalls

Adreça
Pl. de la Virreina, 5
Barcelona
Contacte
93 218 20 31
Transport
Fontanan (L4)
Horaris
De dl. a dv. de 9 a 2 h. Ds. i dg. de 10 a 2 h.
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà