Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

10 vídeo clips rodats a Barcelona

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Vas caminant per Barcelona i de cop t'adones que davant teu s’està rodant un vídeo clip. De manera vergonyosament indiscreta et pares a mirar si hi reconeixes algú famós, doncs és possible que així sigui. Encara que no hi reconeguis a ningú t'hi quedes uns minuts pensant què serà. Si t’ha passat això també t’hauràs preguntat quins (i quants) vídeo clips s'han rodat a casa nostra. Aquí en teniu 10 (alguns mundialment famosos i d’altres més independents) que s’han gravat a Barcelona -i rodalies- però segur que n'hi ha molts més!

Kylie Minogue – Slow

Els diluvis van fer que es necessitessin fins a tres dies d’intens rodatge per gravar els 30 primers segons d’Slow, on un jove nedador es llença a la piscina Picornell de Barcelona amb l’skyline de la ciutat comtal de fons. Un hit que va ser una “joia de les discoteques”, com va dir Rolling Stone, en la que Barcelona hi va tenir un paper cabdal.

Keane – Disconnected

La banda britànica Keane té l’honor de ser, amb The Beatles, Oasis i Radiohead, l’únic grup en tenir dos àlbums entre la prestigiosa llista Q dels 20 millors discs britànics de tots els temps. Fa tres anys, el grup liderat per Tom Chaplin va encarregar a Juan Antonio Bayona la direcció del vídeo clip del single Disconnected, i la ciutat escollida va ser Barcelona. Més concretament una casa antiga i tenebrosa de la zona alta de la ciutat. Aquí teniu el resultat.

U2 – Vértigo

Uno, dos, tres…¡catorce! Us sona, oi? U2 va batre tots els rècords imaginables amb el hit Vértigo, l’any 2004. El vídeo clip té gairebé 30 milions de reproduccions i el single va guanyar els premis de millor cançó Rock, millor performance Rock i millor vídeo clip curt als Grammy de 2005 La formació irlandesa va escollir Tarragona (més concretament el Delta de l’Ebre) com a localització per un dels vídeo clips més mediàtics del grup.

El Guincho – Bombay

Rockdelux va premiar Bombay com el millor vídeo clip de l’any 2010, i la veritat és que El Guincho, i la productora Canada, ho van petar amb aquest single, que va ser la cançó principal del segon disco d’estudi de l’artista canari. Vídeo clip imaginatiu en forma de paròdia àcida que es va gravar a diversos punts de Catalunya.

Shakira & Maná – Mi Verdad

Una mica obvi posar a Shakira a la llista, d’acord, però s’ho ha guanyat a pols. La relació de la cantant colombiana amb Barcelona va molt més enllà de l’àmbit personal i ho segueix demostrant, aquest cop gràcies al seu últim vídeo clip, que en només tres mesos ha aconseguit gairebé 40 milions de reproduccions a Youtube. Shakira presenta amb Maná el single Mi Verdad, gravat a Barcelona, més concretament a unes antigues caves de la ciutat.

Oso Leone – Ficus

Canvi de registre radical. He de reconèixer que sento especial devoció per aquest grup mallorquí que està sacsejant l’escena indie gràcies a una combinació guanyadora de tendresa pop i actitud electrònica. Ficus era una de les peces més rellevants de Mokragora i el vídeo clip va gravar-se als jardins dels cactus de Montjuïc.

Justice – New Lands

Els millors representants de l’electro-house francès produits, de nou, per Canada. La productora, en col·laboració amb Red Bull, escollia el Velòdrom d’Horta de Barcelona per reproduir un vídeo clip amb la pel·lícula Rollerball (1975) com a referent. Cinc minuts de futurisme esportiu de la mà de Justice.

Enigma – Out from the deep

El sarcasme i l’especial sentit de l’humor d’Enigma elevats al màxim exponent. Això és el que es desprèn d’ Out of the deep, on s’hi poden apreciar localitzacions digitals com el Parc Güell o la Sagrada Familia de Barcelona.

Natalie Imbruglia – Big Mistake

Dos nens juguen a futbol amb una paret com a porteria, on hi ha una estelada pintada. El primer frame de Big Mistake de Natalie Imbruglia ja ens dona pistes sobre la localització. És Barcelona, per on l’atractiva cantant australiana s’hi passeja durant els més de 4 minuts que dura la cançó.

Evanescence – My Immortal

Un fantasma (la cantant Amy Lee) s’enamora d’un humà, viu. Evanescence va escollir el barri gòtic de Barcelona, els seus estrets carrers i sobre tot la plaça de Sant Felip Neri per posar imatge a un dels hits més exitosos de la música dance.

Últimes notícies

    Publicitat