Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

11 coses que hauríeu de saber sobre el 29 de febrer

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Avui és 29 de febrer, una data que només es repeteix cada quatre anys. Això vol dir que el calendari del 2016 tindrà un full més que el de l'any passat. I també que tindrem 366 dies, 8.784 hores i 527.040 segons. Però la veritat és que aquestes dades no són gaire interessants i tothom les pot deduir. El que potser no sabeu és que hi ha gairebé 5 milions de persones que van néixer un 29 de febrer, que els Òscars també es van celebrar un 29 de febrer i que avui és el dia de les malalties estranyes. Si no sabíeu tot això i voleu descobrir més coses seguiu llegint. I si no és així, ja podeu tancar aquesta finestra, tot i que haureu d'esperar quatre anys més fins que surti un article com aquest. Vosaltres mateixos!

1. Avui és l'aniversari de 4,8 milions de persones a tot el món, segons l'Institut Nacional d'Estadística. I a l'Estat hi ha gairebé 32.000 persones de traspàs. Són els que més ho celebren, diuen. Normal, hauran d'esperar quatre anys per fer-ho un altre cop de manera oficial....

2. Un tal Sir James Milne Wilson, cap de govern de l'estat de Tasmània (Austràlia) fa moooolts anys, va néixer el 29 de febrer del 1812 i va morir el 29 de febrer del 1880. Cal tenir mala sort, eh...

3. A Suècia, l'any 1712 també va tenir 30 de febrer. Va ser perquè van voler passar al calendari gregorià però els va sortir malament la jugada i després de vuit anys es van fer enrere. Com havien passat dos anys de traspàs van decidir que per un any hi hauria 29 i 30 de febrer.

4. Un menor d'edat podria ser el pròxim president del Govern. Pedro Sánchez fa avui 44 anys... o 11, segons es miri. Iceta ja ha confirmat assistència a la festa d'aniversari a Ferraz.

5. A Grècia, casar-se el 29 de febrer porta mala sort, però a Irlanda, bona. De fet, als nascuts el 29 de febrer se'ls regalava un xec regal.

6. "Año bisiesto, año siniestro", diuen. Doncs la veritat és que la llista de desgràcies que han succeït en anys de traspàs és llarga: des de l'enfonsament del Titanic als assasinats de Lennon, Luther King, Gandhi i Kennedy. Aquest any no ha començat molt bé amb la mort de David Bowie. Bé, passem a un altre punt que aquest no ens agrada.

7. Els Òscars també es van celebrar un 29 de febrer. Va ser l'any 1940 i 'Allò que el vent s'endugué' va ser la gran guanyadora amb vuit premis. Per cert, més de 1.400 dones van participar al càsting per fer d'Scarlett O'Hara i Hattie McDaniel va ser la primera afroamericana guanyadora d'un Òscar.

8. El 29 de febrer del 1964, el president dels Estats Units Lyndon B. Johnson va presentar un avió, l'A-11, que volava a més de 300 km/h i a més de 20 km del terra. Una revolució per a l'època!

9. Karin Henriksen, de Noruega, té el rècord del món de donar a llum a més nens en anys de traspàs: la seva filla va néixer un 29 de febrer del 1960, i els seus dos fills els anys 1964 i 1968.

10. En tot cas, el rècord de membres d'una família nascuts el 29 de febrer està en mans de la família Keogh, a Irlanda i Gran Bretanya. El pare Keogh, Peter Anthony, va néixer el 29 de febrer del 1940 a Irlanda, el seu fill, Peter-Eric, el 1964 al Regne Unit i la néta, Bethany Wealth, el dia 29 de febrer del 1996.

Bonus: El 29 de febrer és el dia de les Malalties Minoritàries. En aquest enllaç trobareu algunes de les activitats que s'hi duran a terme.

Últimes notícies

    Publicitat