Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

12 situacions que hauràs viscut si condueixes moto per Barcelona

Escrit per
Mónica Boixeda
Publicitat

A Barcelona tenim un clima privilegiat que ens permet utilitzar mètodes diversos a l'hora de desplaçar-nos més enllà del cotxe hermètic, l'angoixant metro o l'autobús ple de iaies dèspotes. La moto o ciclomotor és el mitjà de transport estrella a Barcelona, utilitzat per un 40% de la població, juntament amb la bici, que ha anat guanyant adeptes durant els últims anys, potser empesos per la febre hipster, la filosofia eco o els preus abusius del transport públic. Sigui com sigui, ens trobem amb què una part important dels barcelonins s'enfronta cada dia a la 'jungla d'asfalt' pujats sobre una màquina de dues rodes que els acompanya fidelment allà on vagin, construint una sèrie d'experiències que de ben segur tots comparteixen. Ets moto-addicte? Aleshores segur que t’hi reconeixes en aquesta llista.

1. Tens un radar per veure tots els foradets que queden entre els cotxes parats a un semàfor i ets capaç de sacrificar retrovisors amb tal d’aconseguir col·locar-te a la 'pole position'.


2. Felicites a la ment lúcida que va instaurar els passos avançats per a motos pintats sobre l’asfalt d’alguns semàfors. Ja era hora!

3. Encara esperes que habilitin legalment el carril de bus i taxi també per a motos. I mentre esperes, l’utilitzes il·legalment per saltar-te les enormes cues de cotxes que es formen a la Diagonal o a Gran Via. Quin gust!

4. Saps que Barcelona és plena de benzineres instal·lades estratègicament a diferents punts de la ciutat, però tot i així, sempre que s’encén la llumeta de 'reserva' sona al teu cap la melodia d’Expedient X… misteriosament desapareixen totes.


5. Sempre arribes tard als llocs perquè confies en la rapidesa de desplaçar-te amb el teu mini velociraptor. Perquè de la Meridiana a Pedralbes, si fa no fa, són 10 minuts, oi?

6. Creuar la Diagonal de punta a punta un diumenge al vespre amb tots els semàfors en verd és droga dura. Petits segons terapèutics en què et sents el rei de la carretera i pots expressar-te lliurement: crides, cantes, parles sol… (o això només ho faig jo?)

7. T'has endut alguna dutxa gratis cortesia del cotxe del davant que, molt polit ell, decideix rentar els vidres escopint un raig d'aigua amb una potència de mànega de bomber que et descol·loca.


8. Barcelona és un poble, així que, tard o d’hora, acabes coincidint amb algun conegut en un semàfor en vermell. No importa si et cau bé o malament: la situació sempre serà tensa i incòmoda. Reses perquè no aneu empalmant vermells que us obliguin a comentar el canvi climàtic i les seves conseqüències devastadores.

9. En general, sempre que visites qualsevol altra ciutat europea (excepte Roma, evidentment) et crida l’atenció les poques motos que s’hi veuen circulant i, sobretot, aparcades a les voreres.

10. Alguna vegada (o més d'una) t'has vist obligat a fer la famosa 'pirula' a Diagonal-Balmes: tot i que els senyals indiquen que estàs obligat a continuar recte, l'agilitat de la teva moto et permet fer un gir ràpid i quasi invisible per col·locar-te al semàfor de Balmes enfocat cap a baix i fent cara d'aquí no ha passat res. Pujar per Aribau per poder baixar després és de 'pringats'.

11. Has tingut el cor en un puny patint pel colom impertorbable que aguanta enmig de la carretera fins a l'últim microsegon en què tu et jugues la vida per esquivar-lo i ell surt volant com si res.


12. El dia que la moto està al mecànic la vida es torna hostil. Tot se’t fa una muntanya: 'I com aniré a treballar? D’on trec una T-10? Al 'Google Maps' diu que trigo una hora en transport públic!… Em quedo a casa'.

Últimes notícies

    Publicitat