Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

20 anys i una reedició, l'aniversari d''Ok Computer' de Radiohead

Escrit per
Jordi Garrigós
Publicitat

Després de les pistes que Radiohead han deixat anar les darreres setmanes, tant a la xarxa com en format físic, amb cartells apareguts a diverses ciutats (entre elles Barcelona, encara que no n'hem aconseguit veure'n cap), la celebració dels 20 anys de la publicació d''OK Computer' és un fet.

Una reedició especial, anomenada 'OKNOTOK', i que inclourà una remasterització del disc, tres cançons inèdites ('Lift', 'I Promise' i 'Man of War') i diverses cares B. També es podrà adquirir una edició de luxe amb un llibre d'il·lustracions, notes de Thom Yorke o un casset amb sessions i demos de la gravació del disc. Tot plegat veurà la llum el mes vinent.

'OK Computer', publicat el 16 de juny de l'any 1997, va ser el disc que va catapultar la carrera de Radiohead, que ja comptava, llavors, amb dos discos correctes, 'Pablo honey' (amb el seu èxit etern, 'Creep') i 'The bends' (del magnífic trio 'The bends', 'High & dry' i 'Fake plastic trees') i que es movia en una segona divisió del pop britànic, bevent de l'indie nord-americà i lluny de les xifres d'Oasis o Blur.

Amb aquest disc, els anglesos esmicolaven les restes del furibund brit-pop i es col·locaven com la banda de pop d'avantguarda de masses dels noranta. Cançons llargues (el primer senzill, 'Paranoid android' sobrepassava els 6 minuts de durada), intenses, plenes d'explosions inesperades, textures i arranjaments innovadors. Un disc que va donar la benvinguda a una nova manera de fer música pop, molt més complexa i feridora. 'OK Computer', 20 anys després, segueix sent un dels àlbums més influents de la música popular contemporània.

Últimes notícies

    Publicitat