Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

25 anys dels Jocs que van canviar la ciutat [VÍDEO]

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

El 17 d'octubre de 1986, Joan Antoni Samaranch, president del COI, va dir allò de "à la ville de... Barcelona!" per anunciar que la nostra ciutat seria la seu dels Jocs Olímpics de l'any 1992. Per fi, Barcelona seria el centre esportiu del món després de tres intents frustrats (1924, 1936 i 1972). La ciutat rebria l'atenció de tot el món i aquesta responia amb la transformació urbanística més important des del Pla Cerdà.

L'aeroport es va ampliar per acollir els centenars de milers d'assistents als Jocs; Oriol Bohigas, Josep Martorell, David Mackay i Albert Puigdomènech van crear el Port Olímpic; la Vila Olímpica, al barri del Poble Nou, va acollir més de 10.000 esportistes i va transformar un barri decadent en un exemple de modernitat; es va remodelar l'Estadi Olímpic Lluís Companys i es van construir les piscines Picornell i el Palau Sant Jordi, símbols de la rentada de cara d'una Barcelona que també veia néixer el MACBA, les Rondes o l'Illa Diagonal.

Els barcelonins i barcelonines, a més, van voler involucrar-se al màxim amb els Jocs Olímpics, participant de manera voluntària i posant el gra de sorra per fer que fossin, per a molts, els millors Jocs que s'han fet mai. Més de 2.000 milions de persones van veure, per televisió, com Barcelona es convertia en un exemple de solidaritat, esportivitat i perfecció. El Dream Team de Michael Jordan i Charles Barkley va impressionar al món, Cobi i Petra es van convertir en els protagonistes de la imatge dels Jocs, i encara se'ns posa la pell de gallina cada cop que sentim Montserrat Caballé i Freddie Mercury cantant allò de 'Barcelona!'.


Aquest any fa 25 anys dels Jocs Olímpics de Barcelona, i des d'aquest blog ho volem celebrar amb aquest recull de vídeos sobre una de les pàgines més boniques de la història de la nostra ciutat.

L'elecció de Barcelona com a seu dels Jocs Olímpics de l'any 1992

La transformació urbanística de Barcelona

Freddie Mercury & Montserrat Caballé canten 'Barcelona'

Sardana d'inauguració Barcelona '92

L'encesa del peveter olímpic

Michael Jordan i el Dream Team a Barcelona '92

Últimes notícies

    Publicitat