Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

3 maneres de moure's per la ciutat sobre rodes sense contaminar

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

A Barcelona tenim un dels índexs de contaminació més alts d'Europa. De fet, l'any passat es van doblar les zones de contaminació a la ciutat i l'augment del tràfic va fer que fins a 12 de les 30 estacions de control de l'àrea metropolitana incomplissin la legislació europea sobre contaminació. La Comissió Europea ha enviat advertències a la Generalitat amenaçant amb multes milionàries si no es posa fre a la contaminació, i el Govern fa temps que anuncia mesures per reduir el tràfic... i incentivar l'ús de vehicles que contaminin menys.

Són molts els mitjans de transport que podem usar a Barcelona sense la necessitat d'utilitzar benzina. Transports igualment còmodes i útils, potser una mica més cars, però que responen a la necessitat dels ciutadans de poder moure's per la ciutat de manera cada cop més sostenible i afavorir així que deixem de ser una ciutat tan contaminant. Si us cansa anar en bicicleta però no voleu agafar el cotxe o la moto, apunteu els transports que us proposem per minimitzar l'impacte ambiental i acústic.

Bicicleta Elèctrica

Potser molts no ho sabeu, però el Bicing també ofereix la possibilitat d'agafar bicicletes elèctriques. Són bicis que ajuden a pedalejar gràcies a un motor elèctric. El màxim de velocitat a la qual podreu anar és de 20 km/h. Hi ha 46 estacions de bicis elèctriques públiques a la ciutat i el preu és de 47 euros a l'any, com el Bicing, més 14 euros, que és l'import extra permet agafar la bici elèctrica.

Cotxes elèctrics

A Barcelona hi ha empreses que ofereixen la possibilitat de llogar cotxes elèctrics per hores. Ifrenting és una de les empreses que fa aquest servei: un lloguer per hores de vehicles exclusivament elèctrics. Sense càrrecs addicionals per quilometratge ni taxes extres. Una hora costa 21 euros i tot el dia, 60. Empreses de lloguers de cotxe convencionals també permet utiltizar cotxes elèctrics. L'empresa de lloguer de cotxes Goldcar, per exemple, fa més o menys un any que té models elèctrics a Barcelona i Mallorca. 

Motos elèctriques per minuts

El lloguer de motos i ciclomotors a Barcelona fa temps que existeix, però l'empresa eCooltra ofereix la possibilitat de llogar ciclomotors elèctrics i pagar per minuts. El procediment és molt senzill: només us heu de descarregar una aplicació mòbil, tenir llicència de ciclomotor o moto i mitjançant la geolocalització podeu veure on teniu la moto més propera a vosaltres. Ja hi ha més de 250 vehicles com aquest per tota la ciutat! Costa 24 cèntims cada minut i no s'han de pagar taxes ni fiances. Un trajecte de 10 minuts, per exemple, des del 22@ fins al centre de la ciutat, tindria un preu de 2,40€, diuen al web d'eCooltra. No està gens malament! 

Últimes notícies

    Publicitat