Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

4 coses que (potser) no sabies dels Simpson

Escrit per
Serielizados Serielizados
Publicitat

Els Simpsons porten més de 25 anys acompanyant-nos i fent que molts dinars siguin molt més divertits gràcies a la família groga més famosa de la TV!

Malgrat que les noves temporades no ens fan tanta gràcia com les d'abans, tenen una forma de redimir-se i sorprendre’ns... els couch gags. La careta inicial, versionada per diferents artistes, animadors, directors de cinema són una alenada d’aire fresc que ens manté la fe en Springfield. La col·laboració més recent ha estat amb una altra grandiosa sèrie animada per a adults: Rick and Morty.

Aquí el resultat: 

Una sèrie amb la trajectòria dels Simpsons va plena d’anècdotes i curiositats com per omplir llibres sencers, però avui volem reivindicar algunes coses que potser no sabies dels Simpson:

L'origen dels noms de la família Simpson

Doncs aquí, Matt Groening, el creador de la sèrie, no va ser tan innovador com sí que ho va ser amb la creació de la sèrie al 1989. Els noms de la família Simpson són els de la seva família. El seu pare es diu Homer, la mare es diu Marge, les dues germanes Lisa i Maggie... Però ell no es diu Bart. El seu nom és Matt, però va voler jugar a fer un anagrama de brat, que vindria a ser un "nen emprenyador" i que, a més, és la forma escurçada d'un nom ben comú: Bartholomew! 

La família Simpson-Groening

Mark Oliver - Telegraph

El parc d'atraccions

Els Simpsons ja tenien una atracció a Universal Studios, tant a Orlando com a Los Angeles, però ara han anat un pas més enllà. Al parc d’atraccions de Hollywood han recreat un Springfield en miniatura. Sí, nosaltres tenim Catalunya en miniatura i ells tenen el Badulake amb freshisuis... Les comparacions són odioses!

Tot i així, passar d'una sèrie dibuixada 2D a fer una maqueta 3D deixa bastant que desitjar... És com quan es té l'obsessió de fer pel·lis en animació 3D de qualsevol dibuix mític, la decepció més recent... Heidi! 

Heidi 2D - 3D

 Simpsons, fins quan?

Fox en té drets fins al 2082, però tranquils, això no vol dir que facin més capítols que dies té l’any. Ni que els Simpson es converteixin en aquells personatges eterns que no canvien d’edat a la TV, per això sempre ens quedarà Jordi Hurtado.

Els Simpsons han renovat per dues temporades més i arribaran fins als 635 capítols, així que tenim Simpsons per anys... Però la gallina dels ous d’or no són tant les noves temporades sinó l’univers d'Springfield i els drets dels personatges per vendre 'merchandising' o fer parcs d’atraccions! Us sona?

P.D.: Aquesta estratègia de màrqueting s'està imposant a Hollywood, i si no compareu-la amb l'estratègia de Bob Iger a Disney comprant Pixar, LucasFilm... Reportatge molt interessant, aquí.

Els Simpson en català!

Sempre has pensat que Antena 3 és qui va portar els Simpson a casa nostra? Doncs no és així! La primera emissió no va ser ni a Antena 3 ni en castellà!

Els Simpson primer van parlar català i és que tres anys abans de l'emissió per la cadena estatal, a Televisió Espanyola de Catalunya ja podíem veure la família groga i EN CATALÀ!! 

No hem trobat vídeos per gaudir del doblatge, però aquesta marcianada mereix ser reivindicada i volem poder escoltar el “Multiplica’t per zero” del Bart en la llengua de Pompeu Fabra!

Sembla, però, que la sèrie no va acabar de quallar. Ai del que vegi ara el resultat que li ha donat a Antena 3...

Últimes notícies

    Publicitat