Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

4 sèries per a fer marató aquest estiu

Escrit per
Serielizados Serielizados
Publicitat

Platja, mojitos, sortir de festa, que si terrasses, que si piscines…Tot això està molt bé, però una de les funcions principals que té l’estiu (digueu-li vacances) és la de posar-se al dia d’aquelles coses que no podem fer durant l'any. I així com ens reservem els totxos més grans per llegir a l'estiu. També se'ns acumula la feina amb aquelles sèries que valen la pena. De les imprescindibles, de les que estem farts de sentir-ne parlar i no poder opinar. Breaking Bad, Mad Men, Els Soprano, The Wire… totes aquestes segurament ja sabeu quines són i us les hauran recomenat per activa i per passiva. Per això no formen part de la llista que us proposem a continuació. Aquí us recomenarem sèries de traca, úniques, que considerem que han quedat oblidades o no se’n parla amb tanta efusivitat d’elles. Algunes són actuals i d’altres van començar amb el 4:3 i qualitat VHS. Aquest estiu, pel que més vulgueu, mireu aquestes 4 joies amagades: 

The Shield (2002-2008)

"Tot el que ha fet Breaking Bad ja ho havia fet abans The Shield". Així de contundent va referir-se el prestigiós web cultural nord-americà Slate per definir la sèrie que ho ha rebentat tot en els darrers anys. Després d’això poc es pot afegir. Simplement comentar-vos que The Shield va ser la primera sèrie potent de FX, un dels canals que ha marcat més perfil a la televisió actual amb sèries com Justified, Sons Of Anarchy o Louie. El seu protagonista Vic Mackey i els seus col·legues policies us faran caure de cul a terra. Esteu avisats.

- Durada: 7 temporades de 13 capítols cadascuna.
- Temps a invertir: 3640 minuts.

- La pots veure a: Movistar Series o a Wuaki o a Yomvi

Banshee (2013-)

Una sèrie amb un parell d’ous i un bon escrot, això és Banshee. Llepafils i gent que es mareja quan veu una gota de sang, FUGIU de Banshee. El nom fa referència al poble on transcorre tota l’acció. I quan diem acció, diem ACCIÓ. Amb totes les lletres. Hòsties a mansalva, explosions, persecucions, robatoris, personatges més durs que una pedra i un ambient més propi d'un ring de boxe que no pas d'un poble. Banshee és un cop de puny sec als morros… i a la boca de l’estómac. Probablement sigui una de les sèries més explícites que s’hagi fet mai. I ens flipa.

- Durada: 3 temporades de 10 capítols cadascuna.
- Temps a invertir: 1800 minuts.

- La pots veure a: La 3a temporada es pot veure a Canal+/Yomvi 

Treme (2010-2013)

La música, en general ja ho és gairebé tot de per si en el nostre dia a dia. Doncs si li afegim una catàstrofe com la de l'huracà Katrina a la ciutat de Nova Orleans, ja esdevé l’element cohesionador d’una societat marcada pel desastre, la desigualtat i les injustícies socials. David Simon, com ja ho va fer amb The Wire, treu la seva millor pluma per tornar-nos a demostrar que la ficció actualment ens explica millor la realitat que el propi periodisme. Crítica social, humor, companyonia i molta, molta música per aproximar-nos les dificultats que van viure els supervivents a l’huracà i ja de pas indignar-nos des del sofà. Com li va passar a The Wire, Treme serà una sèrie que li costarà el seu temps gaudir del reconeixement i l’audiència que es mereix. Apunteu-la, és d'aquelles que val la pena tenir-la en DVD a l'estanteria del menjador.

- Durada: 4 temporades de 10 capítols cadascuna (menys la darrera que en té 5).

- Temps a invertir: 2100 minuts.
- La pots veure aYomvi o a Wuaki

treme, serie, tv, serielizados

Romanzo Criminale (2008-2010)

Els Soprano, Boardwalk Empire o Peaky Blinders. Quan es parla de màfia ens vénen al cap moltes sèries nord-americanes o angleses, però curiosament poques de italianes. Qui millor per explicar la màfia que els propis italians? La ficció televisiva italiana ha fet un pas endavant pel que fa a reconeixement internacional després de la meravellosa Gomorra. Però ull, perquè tot va començar amb Romanzo Criminale. Una sèrie que ens parla de l’ascens i la caiguda d’una banda de criminals de carrer que va arribar a bufar-li el clatell ni més ni menys que a la Camorra. Si al Brasil s’aprèn a jugar a futbol al carrer, a Itàlia els criminals surten de sota les rajoles.

- Durada: 2 temporades. La 1era de 13 capítols i la segona de 10. 
- Temps a invertir: 1380 minuts.

- La pots veure a: Per desgràcia no està disponible a cap "plataforma legal". 

roma criminal, romanzo criminale, serielizados, serie tv

P.D: En aquesta llista s'han quedat fora sèries com Oz, Six Feet Under, Bron/Broen o Justified, però per la vostra salut és important que aneu a la platja, us emborratxeu i sortiu del sofà que la calor apreta. L'estiu que ve en tindrem més segur. Millor, serà complicat.

Últimes notícies

    Publicitat