Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

5 consells per passar un dia sense música

Escrit per
Marta Salicrú
Publicitat

El sector de la música en viu uneix forces: associacions de promotors musicals i sales de concert de tot l’estat promouen una acció conjunta per exigir que la música en directe es beneficiï d’un tipus d’IVA reduït. Per aquest motiu, volen convertir avui, dimecres 20 de maig, en un dia sense música: 24 hores sense concerts per sensibilitzar la societat de l’amenaça que l’IVA al 21% significa per a la supervivència del sector de la música en directe a Espanya.

Us proposem cinc maneres de donar suport a la iniciativa:

1. No aneu a veure música en directe. El gruix del sector de la música en viu de Catalunya i Espanya s'ha posat d'acord perquè avui no es facin concerts, fins al punt que diversos artistes van accedir a canviar de data els bolos previstos per al 20 de maig per adherir-se a la campanya. Però si algú s'ha despistat i toca avui, potser podeu anar-lo a veure un altre dia, no?

2. No escolteu música a les plataformes d'streaming. Amb la vostra col·lecció particular feu el que vulgueu: per a alguns la música ens és tan necessària com l'aire que respirem. Però la mesura de protesta, com totes les vagues, vol provocar una caiguda d'ingressos del sector que repercuteixi en la recaptació d'impostos. La iniciativa del dia sense música només afecta la música en viu, però per què no aplicar-ho també a la resta d'àrees vinculades al consum de la música? Per un dia, que el consum de música no generi cap ingrés a les arques de l'Estat: així potser el govern central entendrà què si s'aniquila el sector també en sortirà perdent.

3. En el mateix sentit, no compreu discos, ni físics ni digitals. Ni entrades de concerts, ni 'merchandising'. Segur que no ve d'un dia: podeu fer-ho demà. I de rebot, fem que el 21 de maig el sector de la música faci tant de calaix que sembli el Record Store Day, per compensar el dia d'avui.

4. Difongueu el manifest d'Un Dia Sense Música, que ve encapçalat per la frase de Nietzsche “sense música la vida seria un error”. Fem cas al superhome.

5. Signeu la petició a Change.org per exigir la rebaixa de l'IVA cultural al tipus superreduït del 4%.

En voleu més? 20 de maig, dia sense música contra l’IVA cultural al 21%.

Últimes notícies

    Publicitat