Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

5 coses que has de saber de Damien Jurado

Escrit per
Marta Salicrú
Publicitat

Hi havia una vegada un home que ho va deixar tot i va anar a petar a Maraqopa, una mena de comuna mística. Aquesta és el relat de ciència ficció que Damien Jurado explica als seus tres últims àlbums, 'Maraqopa' (2012), 'Brothers and aisters of the eternal son' (2014) i 'Visions of us on the land' (2016). Acabada la trilogia, en la qual el seu so creix amb l'ajuda del productor Richard Swift, el cantautor de Seattle la defensa en directe acompanyat de banda. Això és el que ens en pot explicar.

Ha vist la llum: fent la trilogia s'ha conegut millor

“No sé si  he descobert res però he guanyat claredat. Els tres últims discos m'han ensenyat que puc fer el que vulgui, que la música i la vida són un llenç en blanc i que depèn de mi com el pinti. No estic limitat, i això m'ho han ensenyat els tres últims àlbums”.

Rectificar és de savis: havia dit que no tornaria a tocar amb banda

“Originalment no tenia cap intenció de fer-ho, però vaig pensar que era temps de tornar a formar un grup: no havia girat amb banda des del 2012. El disc té un so gran, hi ha moltes capes, molta instrumentació, i era just tocar-lo, no només aquest, sinó els tres últims, amb banda.  Era de justícia. Aquesta gira acomiada i celebra la trilogia. Podia fer-ho sol o amb un grup de músics, i em vaig decantar per l'última opció. I estic molt content amb la decisió”.

Temps era temps: concep els seus àlbums com grans històries

“La meva carrera va començar escrivint petites històries que eren cançons. Després vaig començar a fer discos que eren una història, i ara n'he escrit una que s'ha allargat tres discos. No sé què faré després, però si vols que et sigui sincer, m'agraden molt els discos conceptuals. El meu punt de vista a l'hora de fer un disc ara mateix és com si escrigués una novel·la, o rodés una pel·lícula, perquè no penso en paraules, sinó en imatges en moviment. El que no sé és quina serà la pròxima història que expliqui”.
 
Trobar l'ànima bessona: el seu futur està al costat de Richard Swift

“Em veig treballant amb ell durant la resta de la meva carrera. Fem molt bon equip. Ha estat com trobar la meva ànima bessona, com la persona que et cases, no romànticament però sí pel que fa a la música. Entén el que faig i ens portem molt bé. M'empeny cap a direccions musicals que són saludables. Tots dos creiem en anar més enllà i en donar a la gent una experiència, un lloc on anar durant 50 minuts”.

El seu refugi: el protagonista de la trilogia no és l'únic que va a Maraqopa

“Hi vaig cada dia. Ja sigui per alguns minuts o algunes hores. És un lloc on puc anar a descansar. Crec que tothom en té un, un lloc que potser no es diu Maraqopa, però que és el mateix lloc”.

Damien Jurado presenta 'Visions of us on the land' (2016) el divendres 6 de maig al City Hall.

Últimes notícies

    Publicitat