Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

5 maneres de celebrar els 50 anys del concert dels Beatles a Barcelona

Escrit per
Marta Salicrú
Publicitat

El 3 de juliol del 1965 John, Paul, George i Ringo tancaven a la Monumental la gira europea que els portaria per primera i única vegada a Espanya, després d'actuar el vespre abans a la plaça de Toros de Las Ventas de Madrid. Us fem 5 propostes per commemorar el 50 aniversari de la visita:

1. Cantar els èxits dels Fab Four en el concert de The Bootleg Beatles

Es defineixen com la banda d'homenatge als Beatles més exitosa i més longeva. En actiu des del 1980 –tot i que amb una formació que ha anat canviant–, el grup de tribut britànic no podrà tocar a la Monumental com els Beatles originals –a Madrid sí que ho faran a Las Ventas–: ho faran al Sant Jordi Club. Però sí que tindran els mateixos teloners, els barcelonins Los Sírex.

2. Dormir a l'habitació d'hotel on ho van fer John, Paul, George i Ringo

En la seva estada a Barcelona, els Beatles van dormir a l'Avenida Palace de la Gran Via. L'hotel ret homenatge als seus més il·lustres clients amb una cambra que en commemora l'estada, la Beatles Suite. La suite és en realitat la que comunicava les dues habitacions en què van dormir els quatre Beatles, l'espai comú on es reunien. Avui està decorada amb iconografia beatlemaníaca: cròniques periodístiques sobre l'estada del quartet a la ciutat, la rèplica d'un baix de Paul McCartney i presideix el llit la icònica foto del grup al pas de vianants d'Abbey Road. Passar-hi una nit, dues persones, us costarà al voltant dels 250 euros en funció de la data de la reserva. L'esmorzar no està inclòs.

3. Fer una pinta a La Garrafa dels Beatles

El pub d'inspiració anglesa de Les Corts és un petit museu dedicat als Fab Four. Obert el 1976, reuneix fotos, pòsters i marxandatge, i de dilluns a dissabte a les 0.30 h (divendres i dissabte també a les 2 h) els propietaris del local, el Joan i el Ricky, fan versions dels de Liverpool i d'altres grups dels 60.

4. Portar els Beatles al vostre televisor

Al videoclub Deuvedes de Gràcia tenen per llogar 'Magical Mystery Tour' (1967), el documental 'The Beatles anthology' (una caixa de 6 DVD) o films inspirats en l'obra del quartet com 'Across the universe' (2008), musical en l'estil de 'Mamma mia!' però a partir de les cançons dels Beatles, o 'Tokio blues' (2010), adaptació al cinema de la novel·la de Haruki Murakami: si l'heu llegida, sabreu el rol que té la cançó 'Nowegian wood' a la trama.

5. Peregrinar fins la Monumental

La plaça de toros va ser el recinte que va acollir el bolo del quartet, així que el recorregut mitòman no la pot obviar. Arribeu-vos-hi amb una 'playlist' amb el repertori dels Beatles d'aquella nit ('Twist and shout', 'She's a woman', 'I'm a loser', 'Can't buy me love', 'Baby's in black', 'I wanna be your man', 'A hard day's night', 'Everybody's trying to be my baby', 'Rock and roll music', 'I feel fine', 'Ticket to ride' i 'Long tall Sally'), premeu el 'play', tanqueu els ulls i imagineu que sou en aquell concert del 3 de juliol del 1965. Poseu-vos a l'ombra, no sigui que acabeu tan vermells com el 'Red album', la compilació de cançons publicades en el període 1962–1966.

Últimes notícies

    Publicitat