Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

5 motius pels quals 'Apanyats' és la nova websèrie de moda

Escrit per
Josep Lambies
Publicitat

Si us va la droga dura, prepareu la vena. 'Apanyats' és, sense cap mena de dubte, el producte català més brut i galdós que trobareu a YouTube, una websèrie que va llançar la seva primera temporada al mes d'abril, còctel d'humor i ronya a parts iguals. La cosa va de dos companys de pis amb temor al KH-7 i qualsevol substància desinfectant que decideixen crear un videoblog amb microlliçons d''apanyos' de bricolatge i lampisteria. I sempre acaben amb el cul socarrimat. Són set capítols, d'uns cinc minuts i mig cadascun. I aquí van 5 motius per no perdre-us-la.

1. Uns penjats en calçotets. Són dos personatges, l'Aleja i el Víctor. El primer sembla el fill bastard dels Mojinos Escozíos. El segon és un manetes amb armilla reflectant i casc de miner que aspira a convertir-se en el Kristian Pielhoff de 'Bricomanía', en versió youtuber, i cada capítol intenta sorprendre'ns amb un nou invent casolà que acaba amb dits dins d'un endoll i descàrrega elèctrica. O pitjor. I aquí el punt sarcàstic. En el fons són Laurel i Hardy intentant triomfar en el món de les xarxes, portant la moda dels tutorials als límits del patetisme.

2. Un referent dins del 'trash'. Així és com els agrada definir-se. I motius no els en falten. L'ambient en tots els capítols és cutre, des del menjar de gos que tenen al rebost per als dies en què es troben la nevera buida fins al sofà amb tapisseria d'apartament de Lloret i els pèls escrotals que surten de la goma dels slips de l'Aleja, el clown més porc de la història. Només us diré que en el capítol 3 agafa la càmera per filmar d'amagatotis una veïna que s'està traient els sostens. I tu vas sentint, en off, com es fa una palla. No us estalviareu la gota de semen sobre l'objectiu de la càmera.

3. I tot això els fa adorables. El cas és que, per més que us semblin uns pòtols, són d'aquells 'losers' amb el cor tan gran que se'ls escapa a bocins entre les costelles. 'Apanyats' és obra del tàndem creatiu format per Adrià Espí i Héctor Mas, un parell d'il·luminats amb una imaginació volcànica que vénen amb el currículum ben treballat. L'any 2015 van guanyar el premi Ondas a la millor sèrie emesa per la xarxa, pel pilot d''El mort viu', una ficció de 30 minuts que començava amb un nano aixecant-se del llit i dient: "Cagüenputo". Normal que la premiessin.

4. Una col·laboració amb Marc Crehuet. Hi haurà segona temporada, i vindrà farcida de sorpreses. La primera de totes és que Marc Crehuet, l'artífex de 'Pop ràpid', en dirigirà un dels capítols, que es rodarà el dissabte 29 d'octubre en un pis de l'Eixample. Tots el coneixeu pel fenomen teatral d''El rei borni', que es va estrenar en el cubicle escènic de la Flyhard, d'escassa eslora, i mica en mica va anar fent gira per sales cada cop més grans. Ell sap què és això de començar des de baix i anar escalant. De fet, d''El rei borni', fins i tot en va fer una pel·lícula.

5. Menys absurd del que sembla. Ningú negarà que l'escenari d''Apanyats' és un niu de sarna. Però qualsevol que hagi viscut en el típic pis d'estudiants ple de llard en què les parets de la cuina suen oli de gira-sol se sentirà identificat. I, al final, apreciarà l'enginy i dedicació amb què aquests dos xavals lluiten cada dia per l'autosuficiència, inventant andròmines com si fossin la butxaca del Doraemon, i sumant likes. Si ho penseu bé, no són tan inútils. Atenció al capítol en què decideixen fabricar la truita infinita, la que no s'acaba mai. Orgia gallinàcia!

Últimes notícies

    Publicitat