Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

5 motius per no perdre's el MIRA Festival

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Si no fóssim de Barcelona i ens expliquessin que hi ha un festival d'art visual i sonor a un antic recinte fabril de més de 12.000 m2 de superfície en voldríem saber més. Si a més a més ens diuen que es duran a terme 33 directes (d'artistes com Andy Stott, Prefuse 73, Nosaj Thing i Dopplereffekt), nou instal·lacions, vint artistes visuals, a més de conferències, workshops i screenings diríem allò de 'com mola Barcelona'. Doncs sí, per coses com el MIRA la nostra ciutat és la llet, i per festivals com el aquest cal mullar-se. Doncs bé, si encara no us heu decidit a anar-hi, aquí teniu 5 motius de pes que us faran acabar de decidir-vos.

1.- Nosaj Thing. El jovenet Jason Chung ha produït per gent com Kendrick Lamar i més recentment Chance the Rapper i ha remesclat artistes com Charlotte Gainsbourg, The xx, Radiohead i Flying Lotus. Per si fos poc, es pot dir que té un dels directes més potents del món gràcies a una combinació guanyadora de Glitch-hop visual preciosista i ric en textures. Serà la seva única actuació a tot l'estat el 2015.

2.- Prefuse 73. El hip-hop li deu molt a la figura de Prefuse 73, sobretot després de l'impressionant disc 'One Word Extinguisher', editat l'any 2003 en el segell de culte Warp. De fet, el track que podreu sentir a sota es va composar i gravar a un pis de Barcelona, al carrer de la Diputació. Imprescindible la seva actuació presentant el seu últim treball, 'Forsyth Gardens'.

3.- Andy Stott i Ben Frost. Serà l'estrena a casa nostra del directe d'àudio i vídeo de l'últim i magnífic treball d'Andy Stott, 'Faith in strangers', un treball a mig camí entre la densitat i l'espessor techno i la innovació de l'IDM a un dels segells referència del moment com és Modern Love. Per altre banda, Ben Frost presentarà AURORA, el seu últim disc d'estudi, acompanyat per la lluminositat de l'artista visual MFO.

4.- La localització. Tot i que la Fabra i Coats no està al centre de la ciutat és un espai còmode, gran i de caire industrial. El lloc perfecte per un festival com el MIRA. Hi pots accedir a través de la línia 1 de metro, parada Sant Andreu, i en bus (11, 35, 40, 73, B20 i N9). Però Fabra i Coats no és la única localització del festival, ja que les actuacions de nit es duran a terme a la sala Razzmatazz, que segueix amb la línia obscura i sintètica del MIRA. I tothom hi sap anar, al Razz, oi?

5.- Cardopusher i tots els artistes locals. I separem a Cardopusher perquè requereix menció especial. El productor de Veneçuela porta molt temps treballant per consolidar l'electrònica i el techno fet a Barcelona i ara recull els fruits: després d'un parell de maxis a BR Records (el subsegell de Boys Noize), fa poc ha editat a Boys Noize Records un àlbum a mig camí entre l'EBM, el rave i el techno que ho ha destrossat tot. Ell, Undo, Lenticular Clouds, SistemaDjohnston i Boris Divider també hi seran.

Últimes notícies

    Publicitat