Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

5 motius per veure Björk

Escrit per
Marta Salicrú
Publicitat

Avui han sortit a la venda les entrades per veure Björk a Barcelona, que presentarà 'Vulnicura' (2015), el seu últim àlbum, el 24 de juliol al Poble Espanyol. Us donem 5 raons per gastar-vos 60 euros per anar a escoltar la diva islandesa en directe.

1. Perquè l'enyorem
Fa més d'una dècada que Björk va actuar per últim cop a Barcelona. Va fer-ho el 2001 al Liceu, amb la gira per teatres i auditoris amb què presentava 'Vespertine' (2001), i el 2003 al Sónar, amb una gira de grans èxits. El 2012 havia de defensar 'Biophilia' (2011) al Primavera Sound, però la islandesa va caure del cartell. La seva única parada a Espanya d'aquella gira va ser a Santiago de Compostela.

2. Perquè 'Vulnicura' és un triomf
Les bones crítiques no són novetat per a Björk Guðmundsdóttir, però 'Vulnicura', el seu novè àlbum d'estudi, ha generat tal consens que s'apunta que és el seu millor treball des de 'Vespertine', publicat fa 14 anys.

3. Perquè ens retroba amb la Björk més íntima
El nou àlbum està inspirat en la ruptura sentimental de Guðmundsdóttir amb l'artista Matthew Barney (l'autor del cicle 'Cremaster'), el seu company durant molts anys i pare de la seva filla. El resultat és un disc de temàtica introspectiva i lletres en carn viva al voltant de l'amor i el desamor, lluny de l'abstracció de 'Biophilia'.

4. Perquè és tan estimulant com la seva obra anterior
Que sigui un disc de ruptura no vol dir que musicalment sigui embafador ni tou. 'Vulnicura' sona tan arriscat com s'espera de la seva creadora, a cavall entre la música clàssica contemporània i l'electrònica d'avantguarda. Björk l'ha coproduït amb el veneçolà Arca (a qui podrem veure en directe el dijous al Sónar de Dia) i amb el britànic The Haxan Cloak, dos dels joves productors de música electrònica més respectats del moment.

5. Perquè el concert serà memorable
Björk va estrenar en directe 'Vulnicura' en una sèrie de set concerts durant tot el mes de març en diferents espais de Nova York –on viu–, i les crítiques van ser molt favorables. Acompanyada d'una secció de cordes, la genial compositora i intèrpret va presentar el nou àlbum senceret, va recuperar clàssics d'àlbums anteriors i va lluir estilismes espectaculars. Segurament hagués estat més especial si el concert a Barcelona s'hagués pogut celebrar a la plaça dels Àngels, davant del Macba, com inicialment es va intentar. Però tot apunta que serà un xou esplèndid.

Últimes notícies

    Publicitat