Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

5 opcions de voluntariat a Barcelona

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Què hi ha més bonic que ajudar al del costat sense esperar res a canvi? El voluntariat és una acció de transformació social bàsica on l’esperit de lluita contra les injustícies socials i l’amor per la igualtat de condicions és bàsica. Sempre es necessiten voluntaris: per la inserció laboral, voluntariat hospitalari, de lleure educatiu, d’intervenció en famílies i infància…hi ha molts camps on poder donar un cop de mà i a continuació trobaràs 5 opcions per fer de voluntari durant aquest estiu. O tot l’any, és clar.

Voluntaris 2000: Si t’agrada l’esport i l’àmbit cultural, a Voluntaris 2000 en son uns especialistes. L’objectiu de Voluntaris 2000 és potenciar el coneixement i l’estima vers la ciutat gràcies a accions i manifestacions esportives, culturals i cíviques tals com la cursa DIR-Guàrdia Urbana, el CorreBlau o el fòrum ‘la primavera de les associacions’. Entra a la web de Voluntaris 2000 per obtenir més informació o bé truca al 695.154.000.

Xarxa 9barris acull: més de 80 entitats formen la Xarxa 9barris acull, que té com a objectiu proposar accions socials que fomentin la convivència i la incorporació a la vida social del barri de veïns que procedeixin de la immigració, principalment. Algunes de les activitats més rellevants de la Xarxa 9barris són el servei d’acompanyament jurídic, els tallers de llengua i entorn o els tallers de formació i foment de la voluntarietat. Pots contactar amb ells a través del següent email: info@9bacull.org

Casal dels Infants: La feina del Casal dels Infants no te preu, mai millor dit. Fa més de 30 anys un grup de persones vinculades al barri del Raval varen posar-se a treballar amb l’objectiu de treballar al costat dels infants i joves amb més dificultats d’inserció social per tal d’ajudar-los a tenir el màxim d’oportunitats. Avui en dia són més de 1000 membres i aquest estiu en necessiten 500 més per acompanyar els més petits en les activitats d’estiu que han preparat. Si vols participar-hi truca al 93.317.00.13 o bé envia un correu a voluntariat@casaldelsinfants.org

Federació Catalana de Voluntarietat Social: Voluntaris.cat fa més de 20 anys que treballa per promoure la voluntarietat social. Sobretot es dedica a sensibilitzar la població a través de taules de testimonis, trobades, creació i difusió de materials pedagògics i altres programes com ‘voluntarietat i empresa’ o ‘voluntarietat penitenciària’, entre d’altres; i també organitza i coordina serveis en xarxa per les gairebé 300 entitats socials que pertanyen a la FCVS. Aquí tens l’enllaç per contactar-hi.

Voluntarios en acción by Airbnb: Sempre és destacable que una empresa privada posi en marxa iniciatives com aquesta. Airbnb va presentar fa pocs mesos ‘Voluntarios en Acción’, iniciativa de voluntariat corporatiu que pretén implicar a la comunitat d’Airbnb (empleats, anfitrions i viatgers) perquè recolzin entitats socials que fan activitats d’ajuda a col·lectius amb risc d’exclusió social a Barcelona. Qualsevol hi pot participar a través de la web que tenen disponible.

Últimes notícies

    Publicitat