Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

5 sèries per fer una marató nadalenca

Escrit per
Serielizados Serielizados
Publicitat

Ara arriba el moment de veure les sèries que teníem pendents. Aquelles que en sentíem parlar a sopars i ens tapavem les orelles per evitar espòilers, aquelles que hem guardat a la pestanya de 'favorits'. Doncs ara, tot paint galets, canelons, ressaques i torrons (perdoneu la rima) arriba el binge-watching nadalenc. L'altra digestió.

Aquí teniu sèries comestibles en una setmana. Les sèries que ens ha donat el 2015 perquè les devorem aplatanats al sofà tapats amb una manta i un te que ho tiri tot avall. 

Fargo (T2)

Després de la 2a temporada de 'True Detective' ens feia por que la fórmula de l’antologia no acabés de funcionar gaire bé en el format episòdic. Doncs, tot Déu a callar. Si Fargo 1 ja va ser memorable amb Martin Freeman i Billy Bob Thorton com a protagonistes, prepareu-vos per la segona temporada. Una obra coral amb una estètica dels setanta dibuixada a la perfecció. Banda sonora de traca i uns actors meravellosos. Noah Hawley s’està erigint com una de les plomes amb més personalitat de la TV als Estats Units. I és que 'Fargo' té una cosa que la diferencia de la resta de sèries: el to. El subtext irònic embolica tota la trama, dotant els personatges i l'entorn d’una aura de patetisme humà digne de la pel·li dels germans Coen. Però amb l’avantatge que aquí la història no dura una hora i mitja, sinó 10. I fàcils de digerir. 

Disponible a Yomvi (Movistar+)

Transparent (T2)

Després d'una temporada rodona i on s'ha endut un fotimer de premis, tant per la sèrie com per l'excepcional Jeffrey Tambor fent de pare que se sent més mare que pare i decideix transformar-se. A la segona temporada, 'Transparent' es mira al mirall i es vol fer gran. Agafa l'estil d''El Padrino 2' i se'n surt de meravella. Combinant dues trames: la vida de la família Pfefferman a dia d'avui i una altra que passa a Berlín. Com lliguen les dues trames és la gràcia d'aquesta temporada.

La lluita per trobar la pròpia identitat marca tots els membre de la família Pfefferman. Transgènere, lesbianisme, bisexualitat... totes les minories que semblava que no encaixaven a la família tradicional americana són la nova família normal. Normal en el millor dels sentits. En aquesta nova entrega, la família té més problemes, es revelen més punts foscos, però quan més solitaris i més cagades fan, més units semblen estar. Coses de la vida. I 'Transparent' va d'això, de la puta vida. Disponible a Yomvi (Movistar+)

You're the worst (T2)

Aquesta marcianada televisiva, aquesta provocació que va ser la primera temporada de dos narcisistes egoistes que per equivocació i atzar s'enamoren i traeixen la seva manera de ser, evoluciona cap a un terreny molt sòlid. Humor amb punts irreverents i 'sitcom' revisitada. I de fet, només pel capítol 9 de la temporada 2, l'anomenat LCD Soundsystem, ja val la pena. És del millor que hem vist a la TV aquest any. No us direm res més, però podria ser signat per Louis C.K.

- Disponible a Yomvi (Movistar+)

Jessica Jones

Que si 'Flash', que si 'Arrow', que si 'Daredevil'. Deixeu-vos d’històries aquí mana 'Jessica Jones'. Fins ara el millor "superheroi" que ens ha donat Marvel a la TV. Una dona amb un 'sexappeal' involuntari, amb una força sobrenatural dins d’un cos absolutament normal i amb una mala llet permanent. A més de la mateixa Jessica Jones, un dels grans valors de la sèrie de Netflix és el seu nèmesi, interpretat per un David Tennant renovat. un personatge qu,e ja ens perdonaran els puristes, podria està a l’altura del Joker de' Batman'. No us la perdeu. 10 capítols que entren per la vena, siguis un friqui dels còmics o no.

- Disponible a Netflix

Les coses grans (T2)

La sèrie feta pels germans Roger i Lluc Coma ja va ser una alenada d'aire fresc a la ficció catalana en la seva primera temporada. I ara, a la segona, continua amb un humor diferent i ben esmolat. Dèries i manies trufen la vida i el cap d'un Roger Coma que deambula per la vida escoltant consells d'amics que no toquen i aplicant-los en moments que encara toquen menys. Situacions inversemblants però altament quotidianes, una mescla interessant amb uns actors en estat de gràcia com el mateix Roger Coma, la 'psicòloga' Margalida Grimalt i l'amic-filòsof David Verdaguer.

- Disponible a Youtube per la patilla.

Primer capítol de la segona temporada:

Ja us heu posat al dia. Ara, quan torneu a la feina, ja li podreu dir al típic serièfil (rabieta de paraula) que ja has vist la segona de Fargo (que sí, que és brutaaaal i que gairebé és millor que la primera) o 'Jessica Jones', la nova heroïna de Netflix, més dura que Daredevil, Flash i Arrow junts. 

Últimes notícies

    Publicitat