Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Black Friday online
© ShutterstockBlack Friday online

6 consells per gaudir del Black Friday de manera segura

Escrit per
Germà Bustamante
Publicitat

Amb el Black Friday  tots podem arribar a perdre el senderi. Però, compte, no deixem de tocar de peus a terra. En les compres que fem a través de la xarxa hem de ser molt curosos i no caure en paranys que ens poden sortir molt cars. Hem de tenir algunes coses ben clares:

  • Destriar allò que necessitem d’allò que no necessitem. Fer un consum responsable, vaja. La nostra economia ens ho agrairà!
  • Triar comerços de confiança, que facin servir un protocol de transferència segur (atenció a l’https!) i que tingui un certificat digital vàlid (el trobareu a la icona del forrellat al costat de l’enllaç).

  • Verificar que les dades de contacte, enviament, pagament i condicions de serveis de la web siguin clares i visibles.
  • Desconfiar d’ofertes irresistibles i espectaculars que rebem per Whatsapp, per correu electrònic o a través de qualsevol xarxa social. La majoria de vegades són casos de ‘phishing’, o el que és el mateix, estratègies per aconseguir dades personals o bancàries amb una finalitat poc lícita.
  • No fer servir ordinadors o xarxes públiques que puguin haver estat manipulades per obtenir informació privada.
  • Triar un sistema de pagament segur que ens garanteixi la confidencialitat de les dades, com ara Paypal i les plataformes Visa Certified i MasterCard Certification. 

I sobretot, sobretot, sobretot, si tenim la més mínima sospita que hi ha alguna cosa que grinyola, cancel·lem l’operació.

Si en voleu saber més, no us perdeu aquest article de la web Internet Segura

Últimes notícies

    Publicitat