Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

6 coses que heu de saber de la nova ordenança sobre animals

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Fa un parell de setmanes, la nova ordenança de protecció i tinença d'animals impulsada per l'Ajuntament de Barcelona va presentar una novetat mediàtica i esperançadora: un espai per a gossos de 1.200 metres quadrats a la platja de Llevant de la ciutat. Això vol dir que hi haurà una platja per a gossos a Barcelona. Una molt bona notícia que serveix com a precedent per normalitzar una situació necessària, tot i que un espai de 1.200 metres de platja significa molt poc al costat dels més de 4 quilòmetres de sorra que hi ha a Barcelona. Tot i això, cal saber que la nova ordenança no només inclou aquest punt. Preneu nota!

1. Es podrà portar el gos deslligat fins al 2018. L'Ajuntament ha ajornat les sancions dos anys perquè fins llavors no haurà completat la xarxa d'àrees d'esbarjo per a gossos, condició necessària perquè es pugui començar a sancionar.

2. Tot i que no es multarà, caldrà que els propietaris dels gossos demostrin que els gossos obeeixen a través d'ordres verbals, que estiguin sota el camp visual de l'amo i que no siguin gossos potencialment perillosos. Ah! I recollir les caques del gos, es clar.

3. A partir de juny d'aquest any es posarà en marxa la prova pilot de la platja per a gossos a la platja de Llevant. Ja sabeu, 1.200 metres quadrats on els gossos podran anar deslligats a qualsevol època de l'any. Genial!

4. Està previst que s'aprofitin espais que ja es volien destinar a gossos per crear 10 zones d'esbarjo de més de 700 metres quadrats on els animals puguin socialitzar-se i jugar en comunitat. Hi haurà una zona per cada districte i les prioritats són: ampliar la zona de la Barceloneta i crear les de Letamendi, Priorat, Jardins de Bacardí, avinguda Vallcarca, Coll i Alentorn, Via Favència, Ferran Junoy i parc de Sant Martí.

5. Per altre banda, fonts oficials de l'Ajuntament ens han explicat que es posara en marxa un Carnet de Tinença Cívica Responsable que permetrà dur els gossos sense lligar a les zones d'usos compartits en franges horàries. "Pel que fa a la sistemàtica d'assoliment del carnet, promourem que pugui ser un tramit presencial però també accessible al portal de tràmits de l'Ajuntament, com la resta de tràmits vinculats als animals de companyia".

6. Gossos al bus, el següent pas. Ja s'ha comprovat que l'experiència de permetre que els gossos viatgin en metro ha funcionat, i l'Ajuntament, tal com va dir la tinenta d'alcalde Janet Sanz, ja es planteja ampliar l'autorització a altres transports públics.

 

Últimes notícies

    Publicitat