Notícies

6 coses que passen a Barcelona quan fa molt vent

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Si ahir dimecres vau veure volar tortells de Reis pel cel de Barcelona tranquils, no és que us heu tornat bojos. Les ratxes de vent van superar els 80 km/h i això va fer que vidres, teulades i branques es trenquessin i fessin que, sobretot, la zona alta de la ciutat semblés més un escenari de la pel·lícula 'Hulk' que la nostra ciutat. Tot i que les ratxes de vent no van ser tan potents com les del mes de desembre de 2014, en què s'hi van enregistrar vents de més de 120 km/h, cal anar amb compte amb una sèrie de coses que us poden passar a Barcelona quan fa molt vent. Esteu avisats!

1.- Baixar en bicicleta pel carrer de Balmes, des de l'avinguda del Tibidabo fins a plaça de Catalunya per exemple, pots ser una experiència fantàstica en un dia qualsevol, però la pitjor de la vostra vida si fa vent com el d'ahir. Si Balmes ja no és el més segur de Barcelona per anar en bici, imagineu-vos amb els clatellots del vent a 80 km/h. De fet, anar en bici per Barcelona amb molt vent podria ser una prova més d''Humor amarillo'.

2.- I si acostumeu a anar en moto per Barcelona, compte! Hi ha més de 300.000 motos a la ciutat, de les quals unes 100.000 són ciclomotors, és a dir, motocicletes molt lleugeres que no superen els 50 cc així que, si no voleu tenir ensurts gratuïts, millor aneu en transport públic. No hi ha cosa més vergonyosa que experimentar com la llei de la gravetat actua contra un motorista parat a un semàfor, amb l'ajuda del maleït vent. Doncs això, millor aparcar la moto...

...a una zona segura! Perquè Barcelona, quan fa vent, es converteix en un cementiri de motos. El meu pare sempre diu que un escriptor que mai recorda (Joan Barril, diria jo) deia que no hi ha cosa que faci més pena que una moto a terra. Indefensa i ensenyant les vergonyes a tothom. Cert, així que la moto, aparcada a una zona segura on el vent no pugui fer de les seves.

3. Si heu quedat amb algú per prendre una cervesa a alguna de les moltes terrasses dels bars de Barcelona, oblideu-vos-en. Millor aneu al cinema o al teatre, ja que si no serà un infern: no fareu més que recollir les coses que aniran caient de la taula a terra i serà la pitjor birra que hàgiu fet mai.

4.- No podreu agafar el Telefèric. O almenys, no és molt recomanable, a no ser que us vagin les emocions fortes i el risc. El telefèric és el transport més atractiu i original per pujar a Montjuïc però pot ser un malson si ho feu en dia de vent.

5.- Si sou fumadors, tant de bo que no us doni per fumar molt els dies de vent. Els 'pitis' es consumeixen més ràpid que mai i les burilles volen. Perillós!

6.- Veient tot això sembla que el més recomanable sigui estar a casa i si ens hem de moure, fer-ho en metro, oi? Doncs tampoc. L'any 2014 va haver-hi el pitjor temporal de vent des del 2009 i 40.000 cases es van quedar sense llum només a Barcelona i Girona. I aquell mateix any un tronc d'arbre va travessar per complet el tren de Rodalies d'Hospitalet a Vic. 

Últimes notícies

    Publicitat