Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

7 coses que hem après al Primavera Sound 2015

Escrit per
Andreu Gomila
Publicitat

El Primavera Sound 2015 ha acabat. 175.000 persones han passat pel Fòrum i nosaltres, a Time Out, hem vist un munt de concerts des d'OMD dimecres a Caribou dissabte molt entrada la nit. I hem après moltes coses.

1. Les dives són les dives. Patti Smith ens va demostrar per partida doble què és ser una diva del rock, que es pot plorar damunt l'escenari i tenir a la cartera un reguitzell de 'hits' inigualable, almenys en aquest Primavera Sound. Ens va demostrar com es tracta el públic, com te'l poses a la butxaca, com es mima la gent.

2. No estem tan malament. Els grups locals, de Joan Miquel Oliver a Mourn, de Nueva Vulcano a John Talabot, tenen un nivell que no té res a envejar a les grans estrelles del firmament pop-rock mundial. Fent broma, podríem dir que Oliver noquejaria Belle & Sebastian i que els Nueva farien empal·lidir Ride. Orgull patri!

3. Als festivals, has d'anar amb un tap d'ampolla. Si per aquelles casualitats remotes, has de beure aigua i no vols fer Sant Hilari, has de dur un tap d'ampolla de casa. A les barres del Primavera, te'l treien...

4. Millor un globus que una canya. Per no perdre la colla, hi ha moltes maneres de fer-ho, però la millor, sens dubte, és portar un globus inflat amb hidrogen. És vistós, divertit, i molt millor que arrencar una canya del trist parc floral del Fòrum.

5. Hi ha molts imitadors de Jarvis Cocker. Començant pel 'frontman' de Foxygen, Sam France, l'ombra del líder de Pulp és allargada. El problema és que ni tenen l'estil d'aquest ni han escrit els seus 'hits'.

6. Llarga vida als vells rockers. The Replacements van oferir un xou d'altura, cosa que demostra l'habilitat del Primavera Sound de recuperar velles glòries del rock americà. I en aquesta edició, a banda dels de Minneapolis, hem tingut, per exemple, The Vaselines, així com en passades edicions hem pogut gaudir dels Meat Puppets. Potser un dia ens porten Foo Fighters o Pearl Jam...

7. Si regales barrets, triomfes. Una marca de pneumàtics va tenir la bona pensada de regalar uns barretets de palla vermells i, no cal dir-ho, molta gent els duia. I no sols quan picava el sol... Bona idea.

Últimes notícies

    Publicitat